interdictii in Vitiligo

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

fire albe rezolvate?

Mesajde ziper » Vin Feb 15, 2008 11:11 pm

Pt Korreanu.

Ma bucur sa aud asemenea vesti. Eu am firele de barba albe exact pe suprafata petelor de vitiligo. In rest barba este foarte neagra cu un pigment sub piele ce se vede foarte clar si dupa ce ma barberesc, fapt ptntru care la mine contrastul este evident. Ai avut fire ici si colo sau pe suprafata petelor? Progrese mai mari ai observat de cand folosesti lampa?
ziper

Mesajde Koreeanu » Vin Feb 15, 2008 11:31 pm

Am si eu niste pete,in zona in care aveam firele.Dar,nu erau albe petele,abia se vedea o diferenta.Exista un tip de pete,sa le spun asa,la care in interior pielea e depigmentata,dar statul de la suprafata e pigmentat normal.Asta face mai grea repigmentarea,pentru ca ultimul strat pigmentat impiedica patrunderea ultravioletelor .Eu problema cu firele albe o am mai demult,intr-o zona a scalpului.O doctorita mi-a recomandat :lotiune revulsiva,care a avut a avut efect,dar nu am mai continuat.Adica merge mai bine daca il folosesti,faci pauza si tot asa.Altfel pielea se obisnuieste cu el si nu prea isi mai face efectul.Lotiunea asta provoaca o racire si apoi o incalzire a pielii,astfel e mai intensa circulatia sangeluim,daca nu ma insel.E folosita pentru frectii,dureri reumatice,febre musculare,etc.Nu stiu daca e recomandata si pentru ce avem noi,dar a dat rezultat.Iar lampa da rezultate clar:)
Koreeanu

lampa

Mesajde ziper » Vin Feb 15, 2008 11:37 pm

Si eu am comandat lampa; trebuie s-o primesc.
De când te tratezi cu lampa?
Ce ai simtit in zonele neafectate dar acolo unde a ajuns lampa?
Te-ai acoperit in zonele sanatoase sau ai folosit crema de protectie?
Ai folosit vreun produs pe baza de corticoizi?
ziper

Mesajde Koreeanu » Sâm Feb 16, 2008 12:30 am

Eu am inceput tratamentul cu lampa de 2 luni.Nu simti nimic in zonele afectate,evntual te bronzezi putin si crema de protectie nu e necesara.Doar daca folosesti lampa si pe fata,ar fi bine sa foloesesti si o crema de protectie macar 15-20 Fps,pentru ca atunci cand ajungi la timpii maximi de administrare ai ultravioletelor,pielea fiind mai subtire ca pe maini , picioare de exemplu.risti sa te arzi.Si nu areti prea bine cateva zile :lol:
Am folosit produse pe baza de corticoizi,dar inainte de a incepe tratamentul nbUVB(lampa).
Koreeanu

hy

Mesajde georgeeu » Sâm Aug 09, 2008 3:49 pm

- e vreo problema clorul din apa bazinelor de inot?? sau sa stau in jacuzi unde apa e de 40 grade si ceva clor de la filtru de curatat?
georgeeu

hi

Mesajde georgeeu » Vin Aug 22, 2008 10:16 pm

georgeeu

interdicţii

Mesajde ziper » Sâm Aug 23, 2008 2:53 pm

Sincer nu cred în interdicţii în cazul acestei boli. Dacă aţi observat concret că v-a ieşit vreo pată de la soare sau alimentaţie atunci da. Cauza nefiind elucidată tretamentele sunt mai puţin decât atjutante. Am două vecine cu vitiligo generalizat. Nici una nu a fumat, băut, nu s-a expus deliberat la soare în întreaga viaţă. Una dintre ele a purtat ani de zile haine lungi şi pălărie împotriva soarelui , nu s-a expus deloc, nu lucrează nici unde , acum a renunţat la toate protecţiile. Personal nu am fost influenţat de soare sau de alimentaţie. În afară de secţiunile postate de Mircea- foto pe site- nu am primit şi nici auzit de vreo ameliorare de la nimeni personal. Toate mărturiile se bazează pe auzite de la o persoană sau alta care a auzit sau a citit etc. Urmăresc acest site foarte des mai urmăresc şi altele din străinătate . În afară de rezultatele lui Mircea şi un post al unei persoane de sex feminin care s-ar fi tratat în Germania nu am întâlnit nici o mărturie concretă că s-ar fi vindecat cineva. Pe toate site-rile străine sunt asociaţii, cărţi , întâlniri, consultaţii psihologice care te învaţă să te împaci cu ideea. Restul conţinutului situ-rilor vorbesc de tratamente dar toate sunt descrise aici, nimic nou. Am observat însă, şi aici vorbesc din experienţă personală, anumite trăsături de personalitate specifice : nervozitate, sensibilitate ridicată, uneori atitudini negative, fataliste la bolnavii ce-i cunosc personal. Nu ştiu dacă aceste trăsături sunt dobândite daotrită bolii sau au fost aşa dintotdeauna.
Sunt mulţumit că există acest site, că unele persoane trec prin aceleşi stări şi parcă nu eşti singur eşti înţeles. Despre tratamente însă cred că trebuie să avem răbdare. Eu am avut ceva rezultate cu lampă + vitix însă mici şi după tratamente de aproape 10 luni în condiţiile în care am fost relativ stabil, oricum progresul bolii în cazul celor activi este mult mai rapid decât posibilul tratament.
Până la soluţii reale nu iluzii, repet mă bucur că v-am găsit şi încerc sa-mi educ răbdarea ceea ce vă sfătuiesc şi pe voi.

Sănătate şi răbdare
ziper

Mesajde teo » Lun Sep 29, 2008 9:05 am

Cauza bolii este cunoscuta in prezent: o gena incompleta din nu mai tin minte ce cromozom, lucru care determina producerea de autoanticorpi de organism, care ataca si distrug melanina din piele, par, mucoase, iris.
Problema e ca nu s-au descoperit medicamente care sa vindece, si nu sa amelioreze boala.
Au trecut 18 luni de cand dr. Spritz a descoperit cauza Vitiligo, lumea de pe site se bucura enorm, numai ca intre a descoperi cauza si a gasi tratamentul, e cale lunga.

Cat despre rezultate, si eu am avut rez. ff bune, pe maini, am pus si cateva poze la rubrica ,,Soarele si vitiligo''.
teo
Moderator

contraindicatii in boliile autoimune

Mesajde daiana » Vin Dec 12, 2008 11:24 pm

tocmai citeam un prospect pe un produs naturist (SIROPUL imunogrip) in care era specificat la contraindicatii : toate boliile autoimune
ma gandeam de ce oare, poate ca " umbla" la imunitate, atunci un vaccin e si mai contraindicat, de ex eu sunt vaccinata contra HVB

VOI STITI CEVA DESPRE ASTA?
daiana

Mesajde moonwalk » Sâm Dec 13, 2008 3:21 am

hmm....probabil...dar cand sistemul imunitar e ajutat atunci face ravagii....in schimb un vaccin ar face ca sistemul imunitar sa fie ocupat cu altceva....gen producerea de anticorpi.....chiar sunt curios cum evolueaza boala la o persoana racita/care are un virus in organism (nu va ganditi neaparat la ceva rau) si o persoana care este perfect sanatoasa (in afara de faptul ca este bolnava de vitiligo)

Am citit pe pagina principala despre rezultatele lui Dr. Grimes....ramane de vazut daca se descopera ceva cu adevarat folositor in vindecarea completa a acestei afectiuni
moonwalk

Mesajde teo » Joi Dec 18, 2008 6:40 pm

nu mai luati imunostimulatori si chestii care maresc imunitatea, fac ravagii la cei cu boli autoimune, inclusiv la vitiligo. Cu cat imunostimulatorul e mai puternic, cu atat activeaza mai mult sistemul iminitar (inclusiv autoanticorpii), care vor ataca si mai mult celulele sanatoase.

De vaccin nu stiu daca dauneaza, dar cel contra hepatitei B ma indoiesc eu ca face vreun rau in vitiligo, insa Imunogrip sigur face (mie mi-a facut rau chiar si Coldrex-ul).
teo
Moderator

Mesajde mihai » Joi Dec 18, 2008 9:17 pm

teo vezi ca ti-am trimis PM
mihai

Mesajde daiana » Dum Dec 21, 2008 7:29 pm

teo scrie:nu mai luati imunostimulatori si chestii care maresc imunitatea, fac ravagii la cei cu boli autoimune, inclusiv la vitiligo. Cu cat imunostimulatorul e mai puternic, cu atat activeaza mai mult sistemul iminitar (inclusiv autoanticorpii), care vor ataca si mai mult celulele sanatoase.

De vaccin nu stiu daca dauneaza, dar cel contra hepatitei B ma indoiesc eu ca face vreun rau in vitiligo, insa Imunogrip sigur face (mie mi-a facut rau chiar si Coldrex-ul).

uau.....nu stiam, si eu folosesc nurofen si din astea, si totusi ce sa luam la raceli????????/
Iar legat de vaccinul anti HVB nu stiu ce sa zic dar mie in perioada aceea mi s-au extins din nou dupa 20 de ani de stagnare
daiana

Mesajde teo » Lun Dec 22, 2008 3:59 pm

Nu mai iei nimic care sa creasca imunitatea. Poti sa iei aspitina sau paracetamol, dar nu imunostimulatoare. Eu am racit putin, si stau mult in cumpana daca sa iau Nurofen raceala sau gripa, sau sa nu iau. Chestia e ca acum 2 ani mi-a facut rau!!
teo
Moderator

Mesajde ziper » Lun Dec 22, 2008 4:19 pm

Teo, mai bine nu lua. Factorii chimici atat interni cat si externi sunt mai periculosi decat soarele sau alimentatia. Nu am experienta cu medicamentele, dar , asa cum am mai postat o arsura provocata de la air -bag usoara , la vindecare ste alba pura clar vitiligo iar de atunci sunt 2 ani. In acest timp am avut numeroase julituri unele profunde la fotbal sau aiurea care s-au pigmentat natural. Concluzia mea- arsurile sau alti factori chimici provoaca vitiligo. Poate si unele medicamente.
Multa sanatate.
ziper

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente