Cu privire la pata alba ramasa dupa arsura, tu esti sigur ca e vit.? Am avut si eu un episod asemanator acum vreo 14 luni, am adormit in timpul unei sedinte nUVB, si mi-a cazut lampa pe mana dreapta, cu neonul chiar pe piele. Mi-a aparut o arsura rosie, si apoi ditamai pata albe in mijloc (cam cat o moneda de 10 bani). Eram sigur ca e vitiligo, mi-am dat pumnii de rigoare in cap, si am fost la dermatolog sa vad ce parere are. D-ra s-a uitat cu lupa, si mi-a spus ca e cicatrice dupa arsura, nu vitiligo, si sa imi dau cu Vitix. Clar ca am crezut ca abereaza, eram sigur ca e v., pata era alba ca laptele. Dar d-ra a avut dreptate: incet, incet, pata s-a estompat, acum abia se mai vede, cred ca doar daca ma bronzez se va mai observa. Deci nu a fost pata de v., desi eu eram ferm convins ca era vit.
Cat despre efectul loviturilor si al zgarieturilor, el e dublu: daca te zgarii pe pielea sanatoasa, (in special pe un segment pe care deja ai pete), aproape sigur ca iti va apare o pata acolo; dar daca te zgarii pe o pata alba, atunci poate apare fenomenul revers, si pielea creste la loc pigmentata. Eu m-am frecat odata cu o piatra ponce fff fina pe o pata de la deget, s-a facut buba, si pielea a crescut repigemntata, dar de alta culoare (mai rosie).