Lampa UVB

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: teo, mircea

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Re: Lampa UVB

Mesajde Deny » Mie Iul 21, 2010 10:35 am

mirelamaria ti-am trimis un e-mail!sper sa te ajute!
Deny

Mesajde kry » Mie Aug 04, 2010 9:57 pm

Poate dauna in vreun fel faptul ca ma fac cu lampa in fiecare zi ? ( nu doar de 3 ori pe saptamana cum este recomandat in manual ! )
Multumesc anticipat !
kry

Mesajde teo » Joi Aug 05, 2010 9:52 am

da, poate dauna f mult; poate apare melasma (boala opusa vitiligo: apar pete maronii pe piele, si nu albe), te poti arde sau face cancer de piele. Sau poti sa te trezesti cu leziuni pe retina.
TIMPUL MAXIM DE EXPUNERE LA LAMPA ESTE DE 6 LUNI; 3 ORI SAPTAMANA. Nu depasitii timpii, ca dati in alte probleme, mai grave decat vitiligo.
Apoi pauza de minimum o luna.
teo
Moderator

Locaţie: Bucharest

Mesajde silviu » Joi Aug 05, 2010 11:14 am

teo scrie:poate apare melasma (boala opusa vitiligo: apar pete maronii pe piele, si nu albe

un pic offtopic: apropos de asta, mie mi-a aparut asa pe cateva zone de pe corp, in jurul zonelor depigmentate. a aparut cu mult inainte de a folosi lampa, asa, pur si simplu. mai are cineva asa?
silviu

Mesajde cristina » Joi Aug 05, 2010 1:43 pm

Da..si eu am in unele zone niste pete mai inchise la culoare decat pielea mea.... parca au in ele tot pigmentul din jur, pt ca pe langa ele petele sunt f albe si parca nici nu se pigmenteaza.
cristina

Mesajde teo » Vin Aug 06, 2010 12:47 pm

nu confundati melasma cu petele de vitiligo. Melasma consta in aparitia de la soare a unor pete de culoare brun-inchis; cele mai frecvente zone sunt fata si umerii. La melasma nu apar pete albe.
Dimpotriva, in unele pete de vitiligo pigmentul migreaza din zona alba si fuge in jurul acesteia. Asa apar pete albe, inconjurate de un halo de culoare inchisa (care defapt reprezinta pigmentul care a migrat). Cred ca voi asa aveti..
teo
Moderator

Locaţie: Bucharest

Anterior

Înapoi la Tratamente