Lampa UVB

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Mesajde teo » Mie Aug 22, 2007 8:46 am

Daca petele au 3-4 ani, atunci lampa sigur are efect. La pete de 10 ani...nu stiu, dar e posibil ca la fata si la gat sa reactioneze.

Vitixul tablete are efecte de incetinire a evolutiei bolii, previne aparitia de noi pete. Deci se pot lua Vitix tablete fara Vitix, gel, dar de ce sa nu le combinam?
teo
Moderator

lampa

Mesajde Vioreld » Joi Sep 06, 2007 9:53 am

am mai gasit intr-un loc mai ieftin cu 60 lei. dar pe site la ei ii zice pieptane uv. o fi acelasi lucru cu lampa nb uvb?
Vioreld

Mesajde luy » Joi Sep 06, 2007 10:11 am

teo scrie:este foarte eficienta in zona ochilor si eficienta la organele genitale! dar la ochi ai grija, ca radiatiile pot produce leziuni pe retina: sa iti pui ochelarii si sa tii ochii strans inchisi!

Salut
Cum mai actioneaza razele asupra petelor de la ochi daca iti pui ochelari? :?
luy

Re: teo

Mesajde teo » Joi Sep 13, 2007 2:55 pm

Vioreld scrie:daca petele mele sunt vechi mai are rost sa combin lampa cu vitix sau pot folosi doar lampa?

cu atat mai mult trebuie sa le combini!
teo
Moderator

ce sa aleg? Pt Mircea

Mesajde luy » Mar Sep 18, 2007 11:07 am

Am intrat pe un site care are doua lampi: una Dermalight 450 UVB/311nm narrowband si cea pe care o prezinta Mircea pe acest site Dermalight 80 UV-Phototherapy. Pe care sa o cumpar? Dermalight 450 este si mai scumpa si are si U-VA. As avea nevoie de sfatul celor care stiu despre lampile acestea. Multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!
luy

Tot eu

Mesajde luy » Mar Sep 18, 2007 11:11 am

Am mai gasit inca una dermalight 180 uva/uvb/311 nm. Care e mai buna?
luy

Mesajde teo » Lun Noi 26, 2007 5:17 pm

1) e zic ca Dermalight 450 NUVB e mai buna, dupa cum le prezinti tu, e un model mai nou.
2)Am o intrebare pt. cei care folosesc de mult timp lampa nUVB: v-ati ars vreodata? Eu cred ca am atitpit cu lampa pe mana si m-am ars intr-oz zona in care nu am nimic, sunt rosu ca racul si tare imi e teama ca fac si basici. Ati ramas cu semne in urma arsurilor???
teo
Moderator

Mesajde mircea » Lun Noi 26, 2007 10:09 pm

M-am ars odata si pentru o perioada zona respectiva a aratat urat (la inceput basicute, apoi scuame ) + inrosire. De fapt se si vede in poza asta: http://vitiligo.ro/album/sapt_02.jpg

Cu timpul insa s-a vindecat 100%. Fara semne.
mircea
Administrator

Mesajde daiana » Lun Noi 26, 2007 11:55 pm

teo scrie:1) e zic ca Dermalight 450 NUVB e mai buna, dupa cum le prezinti tu, e un model mai nou.
2)Am o intrebare pt. cei care folosesc de mult timp lampa nUVB: v-ati ars vreodata? Eu cred ca am atitpit cu lampa pe mana si m-am ars intr-oz zona in care nu am nimic, sunt rosu ca racul si tare imi e teama ca fac si basici. Ati ramas cu semne in urma arsurilor???

in legatura cu arsura, iti recomand Bepanthen ung, cred ca merge si la noi mai ales ca este recomandat la copii sugari
contine:dexpanthenol, protegin x, alcool cetilic, alcoolstearilic, ceara alba, lanolina, parafina, ulei de migdale, ulei de parafina, apa purificata.
se rec in dermatite iritative, arsuri minore,ulceratii de decubit...etc

ce zici , merge?
daiana

Mesajde teo » Mar Noi 27, 2007 9:26 am

Am inceput deja cu Dermazin. E un unguent cu antibiotic pt. arsuri. vad ca deja arsura a dat inapoi, daca nu fac basici nici nu raman cu semn.
Am fost si la un medic ieri, s-a uitat la mana si nici nu si-a dat seama ca am pete de v. pe degete (asta ma bucura nespus, inseamna ca tratamentul pe care il urmez are rezultate). Mi-a recomandat sa continui cu Dermazin.
teo
Moderator

?

Mesajde luy » Mar Noi 27, 2007 9:32 am

Folosesc lampa de 1 luna deja dar nu inteleg de ce nu se inroseste o zona mai mare. Daca pata are 5 cm latime de ex, si eu tin lampa pe toata pata si vad ca este lumina pe toata suprafata ei, de ce nu se inroseste toata ci numai partea care este direct sub lampa?
luy

Mesajde teo » Mar Noi 27, 2007 4:11 pm

Lampa se tine la 3-4 cm. de piele, folosind distantierul de plastic din dotare. Cum lampa are numai cativa cm. latime, numai pe suprafata aceea te vei inrosi (adica pe o latime de cativa cm). Nu conteaza daca cade lumina pe o suprafata mai mare, eficienta este numai pe suprafata pe care lumina cade direct de la distanta de 3-4 cm. Daca vrei sa acoperi o suprafata mai mare, imparti suprafata in zone cu latime de 3-4 cm. si folosesti lampa pe fiecare zona in parte.
teo
Moderator

Mesajde Ioana » Mar Dec 11, 2007 2:47 pm

linkurile catre situri externe sunt interzise. Regulamentul il gasesti aici: http://vitiligo.ro/forum/reguli-t2.html
Ioana

Mesajde teo » Mie Dec 12, 2007 11:52 am

parerea mea e ca nu are sens sa iei Vitix tablete fara gel. E ca si cum ai avea butelie, dar nu ai aragaz. Numai in combinatie au efect.
Daca vrei neaparat sa nu dai cu gel, poti sa folosesti Melaoline (se gasesc nuami in Grecia) si apoi te expui la soare sa te bronzezi.
teo
Moderator

Mesajde radu » Joi Dec 20, 2007 12:00 am

Am gasit mai multe feluri de lampi, si la mai multe preturi...
Daca stie cineva mai multe despre modelele astea, sau stie care este diferenta, daca merita diferenta de pret sau e acelasi lucru daca cumpar pe cea mai ieftina...astept un raspuns, multumesc.
aici sunt modelele:
UVB-dermalight 80 -311 nm aprox. 200 euro
Dermalight 450 UVB/311nm narrowband 1200 dolari
philips are cateva modele deasemenea.
astept raspuns
radu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente