Lampa UVB

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Re: Lampa UVB

Mesajde nona » Lun Apr 19, 2010 8:37 pm

cum pot sa postez niste poze? parca simt nevoia sa imi spuna cineva ca sunt pe drumul cel bun.. eventual sa trimit pozele cuiva care a avut rezultate si sa compar...nici nu stiu..
nona

Mesajde silviu » Mie Apr 21, 2010 8:53 pm

eu sunt un pic descurajat. pe maini (degete & coate) am ajuns la sedinta a 7-a cu lampa fara sa se inroseasca niciodata zonele... am inceput cu 20 sec., iar la sedinta a 7-a am 2 min si 20 sec.
la picior s-a inrosit dupa sedinta a 5-a si de-atunci am tot repetat-o de 6 ori pentru ca inca se inroseste a doua zi.

la voi s-a intamplat la fel?
silviu

Mesajde moonwalk » Joi Apr 22, 2010 12:13 am

da cu ulei de masline inainte de expunere...poate te inrosesti asa
Succes
moonwalk

Mesajde teo » Joi Apr 22, 2010 10:35 am

la maini e o problema: nu te inrosesti niciodata. Dar fii perseverent, poti avea rezultate la maini si fara sa te inrosesti.
teo
Moderator

Mesajde silviu » Sâm Apr 24, 2010 10:42 pm

si cum sa fac in zonele in care nu ma inrosesc? cresc timpul de expunere la fiecare sedinta?
silviu

Mesajde nona » Lun Apr 26, 2010 2:39 pm

mie mi`au aparut punctulete multe multe de pigment pe coate, pe genunchi si pe petele mai mari de la baza slipului. Iar pe maini mi`au aparut mai multe pe podul palmilor unde nici nu stiam ca m`am depigmentat. Si mi`au disparut 3 pete, una de pe picior si 2 de la ochi.
Mareste timpul de expunere daca vezi ca nu mai ai rezultate. Bafta tuturor!
nona

Mesajde teo » Mie Apr 28, 2010 11:29 am

Il maresti, dar cu masura. Faci 2-3 sedinte la fiecare timp, apoi maresti cu 20 sec, si mai ramai 2-3 sedinte la acest timp.
teo
Moderator

Mesajde silviu » Mie Apr 28, 2010 10:53 pm

multumesc!
silviu

Mesajde ziper » Joi Apr 29, 2010 4:05 pm

Vă recomand să folosiţi lumina naturală (la cei care ştiţi că soarele nu vă face rău). În combinaţie cu alte substanţe de stimulare a pigmenţilor merge bine. (din experienţă personală).În prezent folosesc soare+vitilles (un înlocuitor al novitilului, aşa mi s-a spus). Cele mai bune rezultate le-am avut anul trecut în vară la mare, utilizând soare+novitil ( dimineaţa devreme şi seara merge cel mai bine).
Sănătate.
ziper

Mesajde teo » Vin Apr 30, 2010 11:25 am

Da, imi amintesc ca erai f entuziasmat de Novitil. Te rog sa imi spui urmatoarele:
1)cu Vitilles ai rez mai bune decat ai avut cu Novitil?
2)rez cu Novitil, s-au mentinut peste iarna?
3)Novitilul poate fi aplicat si dim devreme, combinat cu plimbare prin oras, sau se cere neaparat expunere prelungita la soare?
4)cam cat te-a costat Vitilles si cam cat costa Novitil?

Multumesc.
teo
Moderator

Mesajde ziper » Vin Apr 30, 2010 5:43 pm

Rezultate am obţinut utilizând novitilul la faţă. La contactul bărbie - gât am avut două pete simetrice, fiecare cât o nucă ce s-au dezvoltat progresiv timp de 1,5 ani. Petele erau acoperite în întregime de fire albe şi bineânţeles culoarea pielii era albă.
După un an de tratament am reuşit să le rezolv. Culoarea este naturală 100%, iar firele albe mai există ici şi colo dar disiminat fără a ocupa suprafeţe compacte pe fostele pete. În prezent firele negre predomină şi mă aflu într-un curs pozitiv. Aceste rezultate le-am obţinut folosind novitil+soare, până în septembrie 2009. Urmând acelaşi tratament pe degete mâini şi picioare nu am obţinut rezultate.
Pe perioada iernii am utilizat lampa + vitiless, achiyiţionat la acelaşi preţ şi de la acelaşi distribuitor. Conform datelor oferite de prospect şi persoana de contact este acelaşi produs, întradevăr fabricat în Spania nu Canada, doar este vorba despre un nume comercial european. Pe perioada iernii nu am avut rezultate sau nu am fost consecvent. Pe faţă am urmat un tratament de întreţinere, dar în celelalte zone nu s-a întâmnplat nimic. De două ori în noiembrie şi ianuarie am obţinut pigmentare pe două pete simetrice de pe scrot, cele mai mari ca suprafaţă prin obţinerea de zeci de punctuleţe de pigmentare, pe care le-am pierdut. Acest proces a fost obţinut utilizând lampa+vitiless. Undeva am greşit dar nu ştiu unde. Aceiaşi pigmentare fără finalizare am obţinut-o şi în iarna anului 2008+2009 utilizând lampa + novitil. Ceva imi scapă.
Oricum am avut rezultate dar cum am prezentat în prima fază m-am expus mult la soare, insă cu multe satisfacţii.
Nu ştiu cum funcţionează vitiless-ul pe timpul verii, pe scrot imi este greu să mă expun timp indelungat.
Dacă foloseşti acest produse fără soare sau lampă egal cu zero.
ziper

Mesajde ziper » Vin Apr 30, 2010 5:44 pm

Novitilul 50 dolari, vitiless 50 euro.
ziper

Mesajde teo » Lun Mai 03, 2010 9:30 am

Totusi, ce ai recomanda: Novitil sau Vitiless?

Te felicit pt rezultate. Eu la fata am obtinut rez fulminante numai cu lampa+gelul Vitix, din pacate iarna si frigul au readus unele pete, dar le-am rezolvat din nou cu lampa.
Pe maini si pe laba piciorului e mai greu de obtinut rezultate, indiferent de tratament, dar fii perseverent.

Din pacate pigmentul e stabil doar cand pata e repigmentata 100%. Tu spui ca la unele pete de pe corp ai avut rez mai mici, asta e din cauza faptului ca nu ai reusit sa te pigmentezi 100%, si normal ca dupa intereuperea tratamentului, vitiligo e recidivat in acelasi loc. O alta explicatie e felul in care cad razele de la lampa nUVB: RAZELE TREBUIE SA CADA PERPENDICULAR PE PATA. Daca din cauza cutelor, a pliurilor razele nu cad perpendicular, ci oblic, atunci efectul de bronzare e mult diminuat.
teo
Moderator

Mesajde ziper » Lun Mai 03, 2010 4:07 pm

Rezultate concrete si definitive am avut cu novitil.. deci novitil.
ziper

Mesajde teo » Mar Mai 04, 2010 9:40 am

Ok, voi incerca si eu cu Novitil pt petele de pe maini, avand in vedere ca acum vine vara.
L-ai comandat de pe site-ul firmei Dermabest Romania, nu??
teo
Moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente