Lampa UVB

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Re: Lampa UVB

Mesajde moonwalk » Mie Mai 05, 2010 7:46 am

Nu cred ca mai gasesti novitil.....acum comercializeaza alt produs se pare.
moonwalk

Mesajde ziper » Mie Mai 05, 2010 6:24 pm

Da, Teo de pe accea adresa mentionata de tine, dar nu mai aveau Novitil si am luat vitiless.
ziper

Mesajde teo » Joi Mai 06, 2010 11:15 am

ce hoti...
teo
Moderator

Mesajde silviu » Dum Mai 16, 2010 9:22 pm

la mine au inceput, de cateva sedinte, sa-mi apara cateva puncte de pigment in mijlocul zonelor depigmentate la tibie! ura! it works! insa, deocamdata, la degetele de la mana si la coate nici nu m-am inrosit dupa fiecare sedinta... pe degetele de la mana, am avut mai mereu viticolor, o fi din cauza asta? nu stiu cum sa fac pe perioada tratamentului, ca nu prea pot renunta la viticolor...
am 2 intrebari, stiu ca s-au mai discutat pe aici:
1) care e durata maxima a unui tratament? adica pana cand trebuie sa continui?
2) care e perioada de pauza dupa tratament? sau, cu alte cuvinte, cat trebuie sa astept ca sa incep tratamentul altor zone de pe corp?
multumesc!
silviu

Mesajde deviss » Lun Mai 24, 2010 9:23 am

eu fol lampa 5 min de ceva timp la maini insa nu se inrosesc petele mai deloc. Sa incerc ulei masline + 5 min? ( la fel si la picioare )

pe cot nu s a inrosit niciodata pielea insa pata a prins destul de mult pigment

Deasemenea la fata pata se face roz momentan. Daca se obtine cul rosie caramizie nu cumva inseamna arsura si prin urmare usturime? Cand s a facut mai rosiatica pata alte dati simteam o usturime
deviss

Mesajde moonwalk » Mar Mai 25, 2010 2:04 am

pe maini nici eu nu am reusit sa ma repigmentez...indiferent cat de mult am tinut lampa. Nu e bine sa te usure...inseamna ca te-ai ars si risti sa se repigmenteze greu zona
moonwalk

Mesajde deviss » Mar Mai 25, 2010 5:14 am

asadar sa se pastreze acea culoare rozie

Ma referam la un post al userului Teo care spunea ca trebuie sa mentii in permanenta culoarea rosie, rosu caramiziu altfel nu rezolvi nimic insa rosu caramiziu deja inseamna arsura

PS: Am reusit sa ma inrosesc binisor pe unul dintre picioare uitand lampa putin cam mult ( cred cu 1 min peste cele 5 )
deviss

Mesajde teo » Mar Mai 25, 2010 12:27 pm

1)daca nu te inrosesti, sansele sa prinzi pigment sunt mici (desi exista). Nu la fel se produce si la mare? Intai te inrosesti, si apoi prinzi pigemnt. Dupa fiecare sedinta in care te-ai inrosit, se scade durata de expunere cu 20 sec, si se pastreaza acest timp pt 4-5 sedinte, apoi se mareste iarasi durata de expunere cu 20 sec.
2)timpul maxim de expunere e de 5min/expunere. Eventual se poate unge pata cu ulei de masline, ca sa fie sensibilizata inainte de expunere, dar nu depasiti cele 5 min/expunere.
3)durata maxima a tratamentului e de 6 luni, iar pauza minima intre 2 cure succesive e de o luna.
4|)pe zonele sensibile (ex fata) e bine sa se unga partile sanatoase cu crema cu ecran solar 50+, ca sa nu se hiperpigmenteze.
teo
Moderator

Mesajde silviu » Mie Mai 26, 2010 9:19 pm

merci pt raspuns!
am observat ca pe coate, unde nu s-a inrosit decat de cateva ori, mi-au aparut deja niste puncte mici de pigment. sper sa continue.
silviu

Mesajde teo » Vin Mai 28, 2010 10:43 am

odata primele puncte de pigment aparute, procesul de bronzare continua. Conditia e sa folosesti in continuare lampa nUVB>
teo
Moderator

Mesajde silviu » Dum Iul 11, 2010 11:57 pm

am intrerupt tratamentul cu lampa timp aprox 2 sapt. si vreau acum sa reiau sedintele. cu ce timp de expunere ar trebui sa continui? cu 4 min 20', cum era ultima data, sau timpi mai mici si cresc din nou progresiv?
silviu

Mesajde teo » Lun Iul 12, 2010 2:43 pm

scade cu 20 de sec timpii de expunere.
teo
Moderator

Mesajde silviu » Mar Iul 20, 2010 4:13 pm

am scazut, dar cred ca ar fi trebuit sa-i scad cu mai mult. m-am cam ars.
multumesc oricum.
silviu

Mesajde mirelamaria » Mar Iul 20, 2010 7:08 pm

buna! poate cineva sa-mi dea detalii despre lampa UVB pe care vad ca multi din forum o folosesc,de unde o pot cumpara, pretul nr si modelul. multumesc!
mirelamaria

Mesajde Deny » Mie Iul 21, 2010 10:04 am

offf..nu mai pot sa stopez petele nici macar cu pastilele melaoline ,cu lampa cu nimic.. :( ..sunt asa suparata :(..m-am cam ars cu lampa dupa ce am marit cu inca 20secunde..tare frica imi e ca petele acelea(fata si gat) nu se vor mai pigmenta niciodata..am citit ca la majoritatea se pigmenteaza pe fata cel mai repede ,dar la mine nu s-au pigmentat nu stiu ce sa mai fac..cu vitix pastile si gel nu am avut nici un rezultat :(
Deny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente