Magazinul de lampi UV pentru tratamentul vitiligo

discutii despre tratamentele cu UVA si nbUVB
Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Mesajde alexa_x » Vin Mar 23, 2007 9:04 am

daca folosesti melaoline trebuie sa incepi cu max 10 min si sa maresti progresiv timpul de expunere, altfel risti sa te arzi pentru ca aceste medicamente sunt fotosensibilizatoare.....
alexa_x

Mesajde teo » Vin Mar 23, 2007 9:45 am

Alexa are dreptate, ea a folosit Melaoline. Multi s-au ars ca naiba pt. ca si-au dat cu substante fotosensibilizante si apoi au stat in soare prea mult, asa ca expunerea la soare combinata cu fotosensibilizante (topice sau orale) se face numai la recomandarea dermatologului si cu respectarea stricta a timpului de expunere si a medicamentelor luate. Cine nu respecta, se arde ca racul la soare, si nu are nici rezultate.
teo
Moderator

lamuriri

Mesajde luy » Dum Apr 01, 2007 11:57 am

mircea scrie:Da, am folosit-o eu. Poti vedea pozele din timpul tratamentului aici: http://www.vitiligo.ro/index.php?pagina=repigmentare

buna mircea

vreau si eu sa cumpar o lampa si am intrat pe site-ul de unde se comanda, dar nu e activ, nu afisaeza nici un pret...ce s-a intamplat?
Am citit in fuga si am vazut pozele tale cu rezultate uimitoare. spune-mi nu ai folosit nici o crema gen vitix, novitil? ca asa am inteles si nu-mi vine sa cred....
astept raspunsul tau cu nerabdare
vad ca in 2007 nu prea s-a scris
luy

Mesajde mircea » Dum Apr 01, 2007 12:27 pm

buna luy,

Magazinul online nu este inca functional. Ma ocup intensiv de problema asta si in scurt timp se vor putea comanda produsele.
In legatura cu repigmentarea: am folosit si unguent Elidel aplicat local de doua ori pe zi.

Prin natura subiectului pe care il trateaza, websitul se adreseaza unui numar restrans de indivizi (vitiligo afecteaza un om dintr-o suta) deci este de asteptat ca numarul utilizatorilor activi de pe forum sa fie redus.
mircea
Administrator

dermalight 80

Mesajde bogdan » Lun Apr 02, 2007 10:56 am

buna ziua,d-le mircea!

imi puteti spune de unde ati cumparat lampa pe care ati utilizat-o?este cumva
vorba de "dermalight 80"?
bogdan

Mesajde mircea » Mar Apr 03, 2007 10:28 am

Este vorba de un model asemanator Dermalight 80ului de acum. Lampa UV mi-a cumparat-o un amic din Statele Unite.
mircea
Administrator

Mesajde teo » Mie Apr 04, 2007 8:23 am

Mircea,

Pigmentul recastigat cum se prezinta la tine? Este stabil? In prezent mai faci nUVB?

Te intreb pt. ca in multe cazuri de radiatii cu pUVA s-a intamplat ca pigmentul sa dispara, uneori la mai putin de 1 an dupa intreruperea tratamentului.
teo
Moderator

Mesajde mircea » Joi Apr 05, 2007 9:42 am

A trecut peste un an de cand am intrerupt tratamentul petelor de pe fata si pot spune ca in acest moment pigmentul este stabil. Mai fac cateodata, pentru intretinere, cand am senzatia ca vad un punct alb acolo.

Acum incerc sa imi repigmentez o pata de pe picior. Voi reveni cu poze.
mircea
Administrator

Mesajde teo » Joi Apr 05, 2007 10:08 am

inseamna ca e destul de stabil, daca in 1 an nu a recidivat. F. bine faci ca urmezi un tratament de intretinere a pigmentului cu lampa nUVB, asa se face: pt. mentinerea pigmentului, e obligatorie expunerea la raze, din cand in cand. Succes in continuare.

Acum cand iesi in soare, iti mai dai cu crema protectoare pe fata? (mai ales pe zonele pigmentate cu lampa nUVB). Merci !
teo
Moderator

Mesajde bogdan » Mar Apr 24, 2007 11:59 am

bogdane, eu nu investesc timp si bani in websitul asta pentru ca tu sa faci publicitate in fiecare post al tau. Considera asta ultimul avertisment, la urmatorul ai ban. Mircea
bogdan

Mesajde luy » Mar Apr 24, 2007 12:05 pm

va rog, fara publicitate prin intermediul websitului. Discutiile private le puteti purta prin email. Mircea
luy

Mesajde bogdan » Mie Apr 25, 2007 9:53 am

-EU NU COMERCIALIZEZ LAMPI!!!
-eu incerc sa le ofer celorlalti o varianta de achizitionare.e destul de complicata si asta pt. ca nu se poate comanda din romania,trebuie sustinere din afara tarii.si tu ai procedat la fel.
-te rog sa nu confunzi spiritul de solidaritate pt. cei ce sufera de vitiligo cu interese financiare
-tot respectul pt. munca ta de pionerat.
-succes in continuare cu site-ul!!!
bogdan

Mesajde teo » Vin Mai 25, 2007 11:30 am

gata, am facut rost de lampa. E vorba de modelul dermaligh 80, care spune producatorul e singurul original, restul fiind copii (ma rog, nu stiu cat e de adevarat...).

Lampa a comandat-o un amic din Canada unei firme din Australia, si mi-o aduce el in 2 sapt. cand vine sa ma viziteze. Denumirea site-ului respectiv nu o dau pt. ca trebuie sa respectam regulile acestui website, dar daca e cineva interesat ma poate contacta prin e-mail. Lampa costa 595 USD, cu tot cu cheltuieli de transport. Problema e ca eu nu am putut plati cu cartea mea de credit din Romania, cred ca va trebuie o carte de credit a unei banci americane sau macar occidentale (Citybank, poate ABN sau ING).

Mircea, cei care mi-au trimis lampa mi-au scris ca nu e f. eficienta la petele de pe maini (si eu exact acolo am pete), mai mult pe fata si gat fiind eficienta. Tu ce rezultate ai avut pe maini si pe pata de la picior?
teo
Moderator

Mesajde mircea » Sâm Mai 26, 2007 11:34 am

Este eficienta in orice zona dar rezultatele apar mai repede pe fata & gat. O sa postez in sectiunea "Repigmentarea in Imagini" poze din timpul tratamentului pe picioare; deocamdata nu s-a intamplat mare lucru.
mircea
Administrator

Mesajde teo » Lun Mai 28, 2007 8:54 am

Am inteles. Eu stiu oameni care s-au repigmentat pe maini cu pUVA, era normal ca si cu nUVB sa ne repigmentam. O sa va tin la curent cu evolutia repigmentarii, de indata ce imi vine lampa.
teo
Moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Terapia UV