Melagenina Plus

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Re: Melagenina Plus

Mesajde teo » Lun Sep 07, 2009 3:52 pm

Nu prea mi-au aparut pete noi cand luam Vitix pastile, poate una mica la vreo 4-5 luni. Petele au apartut cand nu luam Vitix pastile.
Da, parerea mea e ca Vitix tablete ajuta la repigmentare, desi e greu de explicat. Cele mai fulminante rezultate apar cand iei 3 pastile/zi.
teo
Moderator

Mesajde moonwalk » Lun Sep 07, 2009 4:32 pm

cam cat mai costa acum vitix tablete prin farmacie? Nu am mai luat de mai bine de un an si as vrea sa reincep.
moonwalk

Mesajde teo » Mar Sep 08, 2009 11:09 am

75 RON/cutia 30 tablete.
In prima luna ia 1 tableta/zi, in a doua 2 tablete/zi, si combina cu lampa nUVB.
teo
Moderator

Mesajde moonwalk » Mar Sep 08, 2009 8:58 pm

Am sa incerc...desi am oroare de aceste pastile....as prefera un pumn in stomac in loc de o pastila Vitix (si aici vb serios)...macar durerea de la pumn ar tine un minut fata de 20 minute de la pastila :P Cred ca voi incerca sa o iau cu un pahar de lapte sau ceva asemanator....
moonwalk

Mesajde teo » Mie Sep 09, 2009 8:58 am

Eu le-am luat si aproape pe burta goala, si nu m-au deranjat. Doar daca beau multa apa inainte, atunci simt stomacul.
Ia-le dupa o masa consistenta, si doar cu inghititura de apa, sau mai bine fara apa. Cand se dizolva in stomac, atunci te doare.
Dupa ce ai luat pastila, stai nebaut cam o ora.
Uite, eu de dim am mancat o merdenea, o eugenie si am luat pastila cu o cana de ceai. nu simt nici un deranj.
teo
Moderator

Mesajde camy777 » Lun Sep 14, 2009 3:32 pm

eu am luat pastilele vitix o luna iar in timpul asta mi-a aparut o pata pe gat,e pe sist nervos,clar,am inceput iar cu lampa si vitix gel,macar ppata asta noua stiu ca are sanse mari de repigmentare..eu asta sper totusi
camy777

Mesajde moonwalk » Lun Sep 14, 2009 5:04 pm

la mine e cam inversa treaba....petele noi se repigmenteaza cel mai greu....e ciudat stiu
moonwalk

Mesajde camy777 » Lun Sep 14, 2009 7:46 pm

ce n-as da si eu sa fie invers:petele vechi sa se repigmenteze mi repede,unde ar fi norocul ala.Pai anul trecut imi aparuse o pata pe brat si imediat am pus pe ea lampa si melagenina,in doua saptamani nici urma de ea,mai ales ca era vara si ma si bronzasem,se repigmentase in timp record,pote nu crezi dar e adevarat,doar ca cu petele vechi ma lupt mult,m-am saturat.Azi iar am facut o sedinta lampa+vitix gel,iar pata nou de pe gat s-a si inrosit ''cucoana''..
Am dat de o clinica in Milano care au un fel de laser in tratarea vitiligului,laserul se numeste Rotac@derm.O sa incerc sa sun intr-o zi,am trimis un email cu intrebari,sa vedem ce imi raspund,e interesant ce zice acolo.
camy777

Mesajde teo » Mar Sep 15, 2009 8:57 am

In mod teoretic petele noi se repigmenteaza primele, dar uneori tr sa astepti ca ele sa isi faca ,,numarul'', apoi se repigmenteaza.
La mine, pe obraz, intai s-au repigmentat petele noi, apoi celelalte. Totusi, ultima care mai e ,,in viata'' a aparut dupa ce am venit de la mare, in iulie. E de marimea unui bob de orez. Pana acum s-a estompat, dar nu a disparut comlet, dar nici mult nu mai are.
Vreau sa va intreb, pe cei care ati avut pete la sub brat, cum au reactionat la lampa nUVB?? Am observat si eu 2 pete la mine la sub brat, si vreau sa stiu cam la ce sa ma astept.
teo
Moderator

Mesajde moonwalk » Mar Sep 15, 2009 4:42 pm

eu am la sub brat 2 pete....acum 6 luni reusisem sa le recolorez aproximativ 80% si apoi am intrerupt tratamentul cu lampa (nu am mai avut timp si nici chef)....regret ca am facut asta acum pentru ca trebuia sa insist si sa le recolorez total...acum s-au decolorat iar si am reinceput sa le expun la lampa. De data asta voi persevera pana se recoloreaza total :D
moonwalk

Mesajde camy777 » Mar Sep 15, 2009 10:35 pm

inca o chestie,cand fac trat.cu lampa petele se inosesc dar a doua zi se fac din nou albe.Inca ceva,voi ati observat cum va apar petele noi????? Cea noua de pe gat a aparut in urma unei inroseli,un fel de iritatie ,apoi in doua zile roseala trecuse si se vedea pata cam cat o samanta mai mare de floarea soarelui.Azi mi se intampla la fel:la subrat simt si se vede o iritatie rosie :oops: imi vine sa o iau razna,se vede cat am cazut in depresie,e clar ca e pe sistem nervos.
Mai prost e ca nepotelul meu are si el pete albe pe corp,are doar 4 anisori si asta cred ca o mosteneste de la mine si imi pare atat de rau,nu e corect.O iau razna ,nu e corect.
camy777

Mesajde moonwalk » Mar Sep 15, 2009 11:29 pm

pai cum sa o mosteneasca de la tine? esti bunica lui? :)
moonwalk

Mesajde teo » Mie Sep 16, 2009 9:43 am

@MoonwalK: ai gandit corect. Ca sa reziste pigmentul, tr sa obtii pigmentare de 100% a unei pete, daca nu restul de pata alba se va mari.
@Camy: in primul rand nu stii ca e vitiligo, poate e altceva. In al doilea rand nu avea cum sa mosteneasca de la tine, poate aveti amandoi un inaintas comun de la care ati mostenit predispozitia catre boli autoimune.
Oricum, nu te mai stresa, tie chiar ca iti apar petele pe sistem nervos. Petele rosii iti apar pe sistem nervos, apoi acolo apare si vitiligo.
teo
Moderator

Mesajde camy777 » Mie Sep 16, 2009 4:33 pm

stiu ca bunicii mei nu aveau pete albe,nu s-a vb de chestia asta in familie.Nepotelul meu are vitiligo pe sist nervos,diagnosticul doctorului,are pe obrajori,dar se vede doar dupa ce se intoarce de la mare,si pe piciorusul drept si pe mana stanga..nu mosteneste de la mine,dar nu vreau sa treaca si el prin asta :oops: : .Partea ''buna'' la noi e ca vitiligo pe sistem nervos nu se intinde(cam asa e la mine,cand imi apare o pata aia e si nu se mareste)si ramane stationar dar riscul e sa apara mai multe din cauza stresului.
camy777

Mesajde teo » Joi Sep 17, 2009 8:39 am

stiam ca asta se intampla la vitiligo chimic, (o pata aparuta nu se mareste), sa speram ca e la fel si cu cel declansat pe sistem nervos.
teo
Moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente