Pauza in timpul tratamentului cu nbUVB

discutii despre tratamentele cu UVA si nbUVB
Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Pauza in timpul tratamentului cu nbUVB

Mesajde margareta » Mie Feb 18, 2009 9:46 am

Buna ziua tuturor!
Am o intrebare pentru Teo:dupa folosirea timp de 6 luni a lampii care este perioada de pauza recomandata dupa care se poate folosi din nou lampa?
Rezultatele pe care le-am obtinut sunt imbucuratoare dar mai sunt zone care nu au raspuns la tratament din zona fetei si a genunchilor.
Si inca ceva:daca in perioada asta de 6 luni nu am folosit lampa pe o anumita zona o pot folosi lasand celelalte zone (pe care am facut tratamentul 6 luni) in pauza?
Va multumesc pentru ajutorul pe care il dati celor care au aceasta boala!
Prin voi ne-am recapatat speranta!

edit: Titlul trebuie sa reflecte continutul subiectului. Referitor la lampa uvb, putem atinge in discutiile noastre mai multe subiecte: lampa uvb - timpi de expunere, lampa uvb - lipsa rezultate, lampa uvb - etc etc
margareta

Mesajde moonwalk » Mie Feb 18, 2009 5:14 pm

eu zic ca poti folosi in alte zone fara problema....aici e parerea mea...bineinteles ca altii pot avea alte pareri ;)
moonwalk

Mesajde teo » Joi Feb 19, 2009 2:24 pm

Multumesc de aprecieri Margareta!
Din pacate, dupa 6 luni de folosire a lampii, expunerea la raza trebuie intrerupta timp de alte 6 luni, chiar daca vrei sa o utilizezi pe zone pe care nu ai folosit-o in primele 6 luni.
Lampa emite niste radiatii periculoase, care pot produce cancer, de aceea se interzice folosirea ei mai mult de 6 luni. Daca te uiti, pe ea scrie: Caution, dangerous radiation.
Ma bucur ca ai rezultate bune, foloseste Vitix gel in cele 6 luni de pauza si rez se vor pastra.
teo
Moderator

Mesajde cristina » Mie Mar 04, 2009 7:14 pm

Si eu sunt in pauza..mai am un pic si o sa incep din nou sa folosesc lampa...pentru a doua oara.Intrebarea este cat timp o putem folosi-cu pauzele de rigoare bineinteles.Ani in sir?Ma gandesc la situatia in care petele nu dispar dupa 2-3 ani.Ce facem o folosim toata viata sau pana dispar?
cristina

Mesajde teo » Joi Mar 05, 2009 4:38 pm

cristina scrie:Si eu sunt in pauza..mai am un pic si o sa incep din nou sa folosesc lampa...pentru a doua oara.Intrebarea este cat timp o putem folosi-cu pauzele de rigoare bineinteles.Ani in sir?Ma gandesc la situatia in care petele nu dispar dupa 2-3 ani.Ce facem o folosim toata viata sau pana dispar?

Cred ca merge ani in sir, cu conditia sa faci o cura de 6 luni, cu 6 luni pauza. NU stiu cati ani, dar sigur e virba de ani.
teo
Moderator

Mesajde cristina » Joi Mar 05, 2009 6:28 pm

Probabil ca in cativa ani o sa aflam cat de sigura este sau mai bine zis a fost folosirea lampii.Dar asta e..in orice exista un risc. Eu una mi l-am asumat si nu imi pare deloc rau..acum.Si am de gand sa o folosesc pana imi trece.
cristina

Mesajde teo » Vin Mar 06, 2009 1:00 pm

In Occident lampa se folosete de multi ani, la noi in schimb a aparut de cativa ani. Stiu ca de teama proceselor, doctorii se feresc sa o foloseasca in clinici si o folosesc pacientii singuri acasa.
teo
Moderator

Mesajde silviu » Dum Apr 26, 2009 12:06 pm

am o intrebare despre folosirea lampii, m-am gandit ca nu e cazul sa deschid un nou topic pt asta.

cum se foloseste, mai exact, lampa?
sa zicem ca sunt la sedinta cu 40 sec. timpul de expunere.
ce fac?
a) fac o singura expunere de 40 sec., la o singura suprafata a pielii, la acea sedinta?
b) sau, intr-o singura sedinta, fac o expunere de 40 sec la mana, alta expunere de 40 sec la picior samd pana acopar toate zonele depigmentate?

multumesc!
silviu

Mesajde moonwalk » Dum Apr 26, 2009 4:59 pm

cam toate zonele ar trebui
moonwalk

Mesajde silviu » Dum Apr 26, 2009 8:31 pm

as dori un raspuns mai precis (de la cei care au folosit lampa), ca sa fiu sigur ca nu gresesc. multumesc!
silviu

Mesajde moonwalk » Dum Apr 26, 2009 9:36 pm

eu o folosesc pe toate zonele....iti dai seama ca daca stai in fiecare zi sa utilizezi doar pentru o pata/zona...nu prea ar da randament.
moonwalk

Mesajde silviu » Dum Apr 26, 2009 9:39 pm

merci! intreb pt ca stiu ca este si riscanta lampa si vreau sa ma asigur ca o folosesc corect. a doua zi dupa folosire sunt vizibile zonele respective? am inteles ca se face roz suprafata aceea de piele.
silviu

Mesajde moonwalk » Dum Apr 26, 2009 10:00 pm

da.....este recomandat sa o utilizezi cat timp scrie in manualul de utilizare....pare putin la inceput 40 secunde....dar se va face roz pielea sa stii...cu timpul se obisnuieste si de aceea trebuie marita durata expunerii.
Succes.
moonwalk

Mesajde teo » Lun Apr 27, 2009 9:30 am

silviu scrie:cum se foloseste, mai exact, lampa?
sa zicem ca sunt la sedinta cu 40 sec. timpul de expunere.
ce fac?
a) fac o singura expunere de 40 sec., la o singura suprafata a pielii, la acea sedinta?
b) sau, intr-o singura sedinta, fac o expunere de 40 sec la mana, alta expunere de 40 sec la picior samd pana acopar toate zonele depigmentate?

multumesc!

Intr-o zi trebuie sa iti expui toate zonele afectate, astfel incat urmatoarele 2 zile sa nu te mai iradiezi din nou, folosind lampa. 3 iradieri pe saptamana sunt suficiente.
Timpul de expunere incepe cu 40 sec, si apoi continua progresiv din 20 in 20 sec.: 40 sec, 60, sec, 1min20sec....
Daca o zona nu mai raman roz dupa expunere, atunci maresti expunerea cu 20 sec., dar nu mari mai devreme de 3 expuneri.
Atentie ca unele zone se inrosesc mai repede, altele mai greu, deci poti folosi 40 sec la fata, si 1 min20 sec la maini, in aceiasi zi.
teo
Moderator

Mesajde silviu » Lun Apr 27, 2009 10:40 am

merci mult pt precizari. am luat lampa de mai mult timp, dar n-am folosit-o. recunosc cinstit ca de teama, auzisem ca poate fi cancerigen tratamentul cu ea...

later edit: inca 2 intrebari:

1) inaintea sedintei cu lampa, e obligatoriu sa aplic crema de protectie solara (eu am cu factor 50) pe zonele neafectate?
2) trebuie sa port ochelarii intotdeauna in timpul unei sedinte, sau doar cand lucrez la suprafetele de piele de pe fata?
silviu

Următorul

Înapoi la Terapia UV