Vitamine recomandate celor cu vitiligo

remedii naturiste si terapii alternative

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Vitamine recomandate celor cu vitiligo

Mesajde andreeab » Mie Iun 04, 2008 9:24 am

Citeam ieri pe vitiligosupport despre vitaminele recomandate celor cu vitiligo de catre un medic cu experienta
Am sa le scriu aici.Eu, am sa le incep pe saptamana viitoare.
Vitaminele sunt pentru folosire zilnica.

Vitamina E 200-400 iv
Acid folic 500 mcg/1mg
C 1000 mcg
B12 1000mcg
CoQ10 50 mg

Partea buna este ca toate aceste vitamine previn si imbatranirea pielii asa ca , impuscam doi iepuri.
andreeab

Mesajde moonwalk » Mie Iun 04, 2008 12:43 pm

Partea proasta este aceea ca in realitate corpul uman nu absoarbe decat o mica parte din ceea ce mancam. Vitaminele prelucrate in medicamente intra in corp si nu prea pot fi asimilate (asta o stiu de la un nutritionist ). Corpul asimileaza mai mult ce primeste din alimente naturale...fructe si legume in special. Bineinteles si aceasta suplimentare e cat de cat buna dar sa stii ca mare parte din banii dati pe acele pastile sunt aruncati pe geam...sugerez sa iti iei un complex de vitamine si separat coenzima q10....in niciunn caz sa nu iei multe produse separat.
moonwalk

Mesajde andreeab » Mie Iun 04, 2008 12:48 pm

Merci de raspuns,
Am sa caut atunci un complex de vitamine care sa aiba cat de cat in compozitie lista de mai sus.
andreeab

Mesajde teo » Lun Noi 17, 2008 1:02 pm

sincer m-as mira ca vit C sa faca bine in boala asta. Ea este imunostimulator, si orice imunostiumulator trezeste vitiligo la viata. Am mai vazut medici care o recomanda, dar eu nu as lua, sincer sa fiu (avand in vedere ca si uleiul de catina e imunostimulator, si stiu cat rau mi-a facut).
teo
Moderator

Re: Vitamine recomandate celor cu vitiligo

Mesajde cristina71 » Mar Iul 12, 2011 2:55 pm

Eu iau Aktiv mami de la Dopper Herz si ma simt mai bine. Are mult acid folic
Cand nu l-am gasit o data am luat "minerale pentru femei" de la aceeasi firma si nu prea a avut acelasi efect tonic.
Am mai observat ca are efect numai daca iau 2 pastile dupa masa de pranz. Daca uit si le iau intre mese e ca si cum nu le-as lua.
Nu pot sa zic ca s-a recolorat ceva, dar contrastul cu restul pielii e mic.

Imi plac foarte mult si migdalele. Cand nu luam vitamine, a doua zi dupa migdale aveam parul matasos.
Acum e matasos tot timpul.
cristina71

Re: Vitamine recomandate celor cu vitiligo

Mesajde titi » Mar Sep 13, 2011 9:27 am

as dori sa aflu un medicament ptr. vitilgo aparut nou
[Mircea]: de ce nu deschizi un subiect nou cu intrebarea ta in sectiunea generala ? Acesta este un topic in care se discuta despre vitamine !
titi

Înapoi la Coltul Naturist