Pauza in timpul tratamentului cu nbUVB

discutii despre tratamentele cu UVA si nbUVB
Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Mesajde moonwalk » Lun Apr 27, 2009 4:20 pm

sincer eu nu prea port ochelarii aia. daca folosesti pe fata atunci ar cam trebui...daca nu...e suficient sa nu te uiti la ea.lampa nu bronzeaza atat de tare deci la inceput poti sa nu folosesti crema pentru zonele neafectate....daca vezi ca te bronzezi usor in timp atunci poti folosi...dar la inceput nu vei observa nimic pe pielea normala.
moonwalk

Mesajde silviu » Lun Apr 27, 2009 10:44 pm

merci mult. o sa incep in curand. wish me luck!
silviu

Mesajde teo » Mar Apr 28, 2009 1:06 pm

eu nu mi-am dat niciodata cu crema cand am folosit lampa.
ochelarii trebuie PURTATI PERMANENT, ATATA TIMP CAT LAMPA E APRINSA. Deci tu intai iti setezi timer-ul, apoi iti pui ochelarii, apoi dai drumul la lampa. Nu numai cancerul e problema, dar iti strica si ochii.
teo
Moderator

Mesajde moonwalk » Mar Apr 28, 2009 7:57 pm

acum nu baga frica in om teo...e ca si cu tigarile....exista un risc pe care producatorul trebuie sa il mentioneze altfel riscand sa fie dat in judecata.
moonwalk

Mesajde teo » Mie Apr 29, 2009 10:25 am

moonwalk scrie:acum nu baga frica in om teo...e ca si cu tigarile....exista un risc pe care producatorul trebuie sa il mentioneze altfel riscand sa fie dat in judecata.

Din pacate riscul de afectiuni pe retina din cauza folosirii lampii exista, el e real, nu inchipuit. Radiatiile emise de lampa sunt f. daunatoare pt ochi, de aceea folosirea ochelarilor e absolut necesara.
Nu uitati ca in faza finala a bolii sunt afectati ochii. Vitiligo patrunde si acolo, ducand chiar la tulburari de vedere.
De aceea e necesara folosirea ochearilor de protectie cand ne expunem la lampa, si a ochelarilor de soare in lunile de vara.
teo
Moderator

Re: Pauza in timpul tratamentului cu nbUVB

Mesajde felicianeo » Vin Mai 29, 2009 7:10 pm

Aloha!
sunt noua pe acest forum, dar vitiligo nu e o noutate pt mine.
Am aceasta lampa.Am ajuns la 4 min 40 sec., cum procedez? Incep iar cu 20 de secunde si cresc din 20 in 20?
Multumesc.
felicianeo

Mesajde moonwalk » Lun Iun 01, 2009 12:05 am

Pai depinde....daca vrei sa faci asta ar cam trebui sa iei o pauza. Apoi incepi iar cu 20 secunde. Succes
moonwalk

Mesajde teo » Vin Iun 19, 2009 2:30 pm

Expunerea maxima e de 4 min 40 secunde. De aici in sus nu mai cresti, ramai la aceasta expunere pana faci 6 luni de folosire a lampii. Apoi iar 6 luni pauza; dupa pauza poti sa incepi cu expunerea pe care o suporti, probabil in jur de i minut.
teo
Moderator

Anterior

Înapoi la Terapia UV