coenzima Q10

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Mesajde moonwalk » Mar Mai 06, 2008 12:34 am

pai la fel ca la orice supliment trebuie sa iti testezi toleranta la inceput. Incepe cu pastile cu cel mai mare continut dar ia una pe zi...apoi poti incerca sa maresti doza dar nu mai mult de 3 pastile pe zi...corpul oricum nu asimileaza decat o mica parte.
moonwalk

Mesajde teo » Vin Mai 09, 2008 1:56 pm

se iau 2 sau 3 pastile zi in cure de 3 luni. Eu luam 2 pastile de 10 mg.
Ultima oară modificat de teo pe Lun Mai 19, 2008 11:48 am, modificat 1 dată în total.
teo
Moderator

Mesajde silviu » Lun Mai 19, 2008 2:22 am

folosesc de mai multi ani crema nivea for men cu Q10. credeti ca are vreo legatura cu vitiligo?

crema e cea de aici: http://ecx.images-amazon.com/images/I/5 ... AA280_.jpg
silviu

Mesajde teo » Lun Mai 19, 2008 11:48 am

personal nu cred, dar daca crema are multe elemente chimice e bine sa nu o mai folosesti. Incearca un timp fara ea, sa vezi cum e!
teo
Moderator

solar

Mesajde DeeDeelia » Mar Aug 19, 2008 11:36 am

Mie mi-a aparut vitiligo dupa expunere indelungata la soare. ... cum imi poate mie face bine solarul??? :? Am vazut ca parerile sunt impartite in legatura cu solarul.
DeeDeelia

imuno

Mesajde DeeDeelia » Mar Aug 19, 2008 11:40 am

Ah, si inca ceva. Coenzima Q 10 ce efect se presupune ca are in tratarea vitiligo? De ce este atat de importanta? In legatura cu imunostimulatoarele... antibioticele nu ar fi foarte bune in cazul celor cu vitiligo, nu? Eu iau de cateva ori pe an, nu sunt foarte rezistenta la raceli...
DeeDeelia

Mesajde moonwalk » Mar Aug 19, 2008 5:24 pm

Se presupune ca ar ajuta eu am luat mult timp si nu am simtit vreo diferenta...alti au avut alt noroc :p. In legatura cu antibioticele nu cred ca influenteaza sistemul imunitar atat de mult
moonwalk

Re: coenzima Q10

Mesajde Deny » Joi Iul 22, 2010 12:00 pm

Nu stiu ce sa fac..am citit pe site ca majoritatea luati coenzima q10...as incerca si eu ca la mine petele astea se inmultesc pe zi ce trece de atatia ani :( si as vrea sa stopez cumva..dar am citit ca unora le-a facut mai mult rau decat bine.. :roll:
Deny

Mesajde Deny » Mie Aug 31, 2011 8:13 pm

Bunaa.Am si eu o nelamurire.mi-am facut comanda de un gel din gama forever living..pentru detoxifierea organismului (avand in vedere ca iau melaoline de circa 1 an),dar acum am citit pe el si scrie ca e imunostimulator :( .Gelul de Aloe Vera ar putea avea efecte ca:

- imunostimulator: da un urias impuls sistemului imunitar, crescand rezistenta organismului in caz de alergii diferite, astm bronsic, boli imunitare, boli tumorale;

- detoxifiant: gelul de aloe vera ajuta la detoxifierea organismului, aceasta purificare ajungand pana la nivel celular. Datorita acestui fapt a fost denumit “detergentul tubului digestiv”;
- gelul de aloe vera regleaza metabolismul, curatand si in acelasi alimentand organismul cu substante esentiale;
- se dovedeste foarte util in problemele articulare, reumatice;
- stimuleaza regenerarea tesuturilor, fiind foarte eficient in caz de afectiuni ale pielii, varice, hemoroizi;
- probleme acute si cronice ale intestinului subtire si gros;
- si-a dovedit eficienta ca adjuvant in cazul problemelor cardio-vasculare;
- imbunatateste starea fizica si psihica cu efecte majore in: depresie, stres, tulburari de somn, dezobisnuire de alcool, tutun si drog, perioada de convalescenta dupa boli, operatii, nastere;
- pentru omul sanatos asigura o conditie fizico-psihica generala excelenta, fortifica organismul;
- antiinflamator, antibacterian, antiviral;
- grabeste epitelizarea ;
- astringent, analgezic, antitusiv;
- germicid, fungistat, antihelmetic.

Sa continui sa il iau..sau sa incetez?
Deny

Mesajde teo » Lun Sep 05, 2011 3:52 pm

@Deny: Coenzima Q10 are un rol important in neutralizarea radicalilor liberi. Acestia se banuie ca au un rol esential in distrugerea melaninei in cazul persoanelor bolnave de vitiligo, si din acest motiv se recomanda coenzima Q10, sau alt anti-radical liber.
Mie mi-a facut bine, a stotpat boala, dar are si influenta asupra inimii, asa ca am renuntat.
Cat despre gelul acela, eu nu as lua daca e imunostimulator; Nu uita ca orice imunostimulator agraveaza boala, pt ca intareste sistemul imunitar, si odata cu el intareste si autoanticorpii care produc vitiligo,.
Trebuie sa cauti imunomodulatoare, adica medicamente care modeleaza sistemul imunitar, adaugandu-l la starea normala (la bolnavii de vitiligo acesta actioneaza haotic, de acceea are nevoie sa fie modelat).
Mai exista o serie de medicamente, numite imunosupresiva: acestea scad eficienta sistemului imunitar, si odata cu ele scade si boala. Sunt unele scheme de tratament care se bazeaza pe imunosupresive usoare, numai ca daca le urmezi, te imbolnavesti mai usor. In plus, dupa intreruperea tratamentului, revii la forma initiala.
teo
Moderator

Mesajde Deny » Lun Sep 12, 2011 10:55 am

Mersi Teo.NU am mai luat gelul..nu vreau sa risc sa se extinda petele ...mi-a recomandat cineva pastilele liiv 52 himalaya,care protejeaza ficatul cat timp iau eu melaoline..dar trebuie luate 3 pastile pe zi...si nu stiu daca pot sa iau atatea... :roll:
Deny

Mesajde Aniri » Mar Sep 13, 2011 2:04 pm

Deny, Liv52 trebuie sa iei 6 pastile/zi, cate 2 inainte de mese. :wink:

Taica-meo a vazut el cum s-a repigmentat putin la ochi datorita pastilolor, desi el le lua strict pentru ficat, atat. Apoi, a cautat sa vada daca are vreo legatura Liv52 cu vitiligo si a vazut ca printre alte beneficii ar fi si vitiligo. Rau nu are cum sa-ti faca...
Aniri

Anterior

Înapoi la Tratamente