soare

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Re: soare

Mesajde teo » Lun Aug 24, 2009 11:00 am

Salut tuturor,

revin pe site dupa o perioada in care am fost plecat din Buc, si in care m-am tratat intens cu lampa nUVB, Vitix gel+3 pastile Vitix/zi.
Dupa intoarcerea de la mare, dispunerea petelor pe obraz era urmatoarea:
-pata 1=in forma de cruce, de marimea unei prune
-pata 2=in forma de pruna mare
-pata 3=in forma de nuca
-pata 4-cat o unghie, la coltul ochiului
-pata 5=cat o unghie, in barbie

Rezultatele au fost peste asteptarile mele, astfel incat dupa 5 saptamani de lampa situatia se prezinta astfel:

-pata 1= 50% repigmentata
-pata 2= 90% repigmentata
-pata 3= 80-100% repigmentata
-pata 4=10% repigmentata
-pata 5=100% repigmentata

Sincer, nu ma asteptam ca totul sa mearga asa de bine, avand in vedere ca de data asta m-am confruntat cu pete mari, nu cu unele mici, cum am avut pe maini. Toata maiestria tratamentului consta in cum stii sa asezi lampa, in primele 2-3 sapt nu am avut rez pt ca incercam sa cuprind toate petele cu o singura expunere. de cand am trecut la 2 expuneri, zonele albe s-au inrosit imediat, apoi au devenit rosii-caramizii, apoi vinete, apoi bronzate. Bronzul este de culoare naturala, nu se mai vede ca pe maini cad avea alta culoare, iar pata nr 5 a disparut pur si simplu intr-o dimineata, am cautat-o sa imi dau cu Vitix si nu o mai gaseam. Singura care nu a prea raspuns la tratament a fost pata de la ochi, dar oricum ea nu se vede, si, daca vreau sa raspunda, trebuie sa imi rezerv o sedinta de la lampa numai pt ea. Pana acum am cuplat-o cu petele de pe obraz, si daca razele nu au batut direct pe ea, e normal ca nu s-a inrosit.
Sper ca pana pe 30 sept sa fiu 100% repigmentat la fata, nu ar mai fi mult.
teo
Moderator

Mesajde camy777 » Lun Aug 24, 2009 2:23 pm

:P :D :) :wink: super super...felicitari...sunt super fericita pt tine...ufffff,ce senztie sa vezi ca ai rezultatele astea...bravo,sunt bucuroasa pt tine,sper ca macar chestia asta sa ma faca iar sa am ambitie sa ma apuc de tratament...luna asta termin prima cutie de vitix pastile si nu am avut probleme,dar nu stiu ce sa fac,sa mai cont.Nu stiu.Oricum ,sunt fericita ca ai reusit intr-un timp atat de scurt sa iti repig.petele de pe fata.te pupic
camy777

Mesajde teo » Lun Aug 24, 2009 3:43 pm

Azi m-am uitat in aceiasi oglinda cu acelasi grad de luminozitate ca acum 3 sapt. Nu se mai vede nimic, doar putin la pata nr. 1, dar abia perceptibil.
Diseara mai fac o sedinta cu lampa nUVB, si voi avea grija ca razele sa cada direct pe pata nr 1, ca sa se repigmenteze si ea odata. Aici e secretul: felul in care cad razele, mai bine fac 3 sedinte dar sunt sigur ca razele cad perpendicular si direct pe pata.
teo
Moderator

Mesajde assy91 » Mar Sep 01, 2009 10:43 pm

Eu ma dau cu vitix gel si m-am expus ceva timp la soare si in zona gurii chiar se vad rezultate dar ma intreb, acum, ca vine toamna si nu mai sunt asa puternice razele soarelui, vitix gel poate sa aibe vreun efect si fara soare? sau ar trebui sa fac si eu rost pe timp pe iarta de lampa?..
assy91

Mesajde assy91 » Mar Sep 01, 2009 10:43 pm

iarna* ..scz
assy91

Mesajde teo » Mie Sep 02, 2009 4:30 pm

Vitix gel are efect si iarna, dar mai mult de stabilizare.
Eu te sfatuiesc sa iti achizitionezi lampa, faci un efort de vreo 350 EUR, dar te tine ani de zile.
teo
Moderator

Mesajde teo » Joi Oct 01, 2009 12:47 pm

Asa cum am promis, revin la sfarsitul lunii septembrie, pt a evalua rezultatele celor 10-11 saptamani de folosire a lampii nUVB la nivelul fetei.
Dupa cum am scris cateva posturi mai sus, am avut 5 pete. Petele nr. 1, 2, 3 si 5 sunt 100% repigmentate, cu exceptia petei nr. 1 care mai are mici puncte albe pe ea, dar care oricum nu se vad pt ca au putina culoare. Nu imi fac probleme, vor disparea si ele in curand.
Din pacate, si spre surprinderea mea, pata nr 4 (cea de la ochi) nu prea reactioneaza la tratament. Se inroseste, dar nu prinde culoare. Nu e mare, e de marimea a 2-3 boabe de orez, dar mie mi se pare ca a reactionat prea putin in acest timp, destul de lung, in care am folosit lampa.
Am mai observat cateva pete la sub brat, care cu siguranta tot de la mare le am. Le-am atacat cu lampa, dar dupa 12 sapt abia daca au aparut cateva puncte de pigment.
Oricum, nu ma descurajez, trebuie sa cedeze si ele pana la urma. Sunt perseverent, au trecut 2 luni de cand folosesc lampa, mai am inca 4, deci ar mai fi timp. Reultatele finale se discuta dupa 6 luni.
teo
Moderator

Mesajde marilena_nicoleta » Mie Feb 03, 2010 3:17 pm

rugaminte ptr. "teo"
Din ceea ce am citit pe acest forum, am intles ca mergi la un medic dermatolog compenent (care are destule cunostinte despre acesta boala). As dori, daca se poate sa-mi spui si mie unde o gasesc pe aceasta d-na dr. Multumesc anticipat!
marilena_nicoleta

Mesajde teo » Lun Feb 08, 2010 5:16 pm

d-ra Nicolae Denisa, Politlinica Elias.
teo
Moderator

Mesajde ziper » Joi Iul 22, 2010 8:08 pm

Am fost în aceasta perioada la baile Felix. Am stat la soare necontrolat. Am utilizt vitiless(novitil), iar pentru restul corpului factor de protectie mic 10. Petele s-au înrosit şi la margine apare o nuanta cafenie ce este piele repigmentata. Am stat doar cateva zile si nu pot sa spun ca am avut rezultate decat foarte mici. Anul trecut am fost la mare si am obtinut ceva mai mult însa am stat 12 zile iar petele de pe fata (repigmentate complet) le-am expus tot anul, însa aceea margine maronie mi-a aparut la soare.
In continuare cred, in cazul meu că soarele nu este o restrictie. De doi ani boala a avansat doar in regiunea genitala neexpusa.
De asemenea nu tin nici un regim alimentar, consum moderat alcool, cafea, ciocolata, tigari.
Orice restrictie la produsele enumerate mai sus duc in cazul meu la un consum nervos mai mare si nu imi fac bine la boala. Nu recomand nimanui să consume cele de mai sus, chiar eu incerc sa elimin tigarile dar fara succes.
Aceasta boala are in cazul meu diferite stadii: am pete in urma juliturilor, loviturilor care unele s-au pigmentat iar altele obtinute la fel ( de exemplu julituri la fotbal pe beton sau iarba sintetica) au ramas albe. Nu cunosc motivul acestor vindecari diferentiate.
Am expus pe acest subiec pentru ca vara soarele trezeste deopotriva temeri si sperante. Am expus si alte lucruri pentru a da o constanta şi evolutie în timp. Multumesc pentru intelegere.
Sănătate şi răbdare.
ziper

Mesajde teo » Vin Iul 23, 2010 2:00 pm

din pacate in acest an radiatiile ultraviolete sunt ff mari, ajungand pana la gradul 8. Medicii dermatologi mi-au recomandat sa nu mai ies din casa fara protectie, nici dim devreme nici seara tarziu.
Eu sunt de acord cu ei, si nu ies din casa fara protectie UV 30.
teo
Moderator

Mesajde ziper » Vin Iul 23, 2010 7:38 pm

Teo e obţiunea ta. Oricum la un nivel ridicat nu este recomandat nimănui şi mai puţin celor cu acestă boală.
Dar, nu ştiu ce înseamnă nivel 8, oare doctorii ştiu. Spectrul luminii solare, stratele din mezosferă, nivelul , frecvenţa radiaţilor, petele solare, ciclicitatea lor, progresia arritmetică sau geometrică de al un nivel la altul de grad de radiaţie crezi că sunt cunoscute medicilor ? Eu cred că nu. Sunt puţin dezamagit de medici deoarece ei nu acordă o mare importanţă acestei boli. În fond e corect: nu se moare, deci mergi mai departe.
Teo eu am cules multe informaţii din postările tale, mult mai multe decât mi-au spus cei doi medici drema.. pe care i-am consultat. De aceea îţi recomand , prin simpatia ce ţi-o port, cunoscându-ţi calităţile de ordin cognitiv din discuţile avute să fii circumspect în recomandările celor mai maulţi medici referitor la ACEASTĂ BOALĂ.
ziper

Mesajde teo » Mar Iul 27, 2010 4:33 pm

Ziper, si eu sunt circumspect cu privire la recomandarile medicilor (si sunt de acord ca majoritatea nu se pricep), numai ca eu nu dau informatii pe site daca nu le verific pe propria piele, sau cu alti bolnavi afectati de vitiligo.
SI iti spun clar: pe majoritatea soarele ii afecteaza (pe unii numai in faza activa, pe altii atat in cea activa cat si in cea pasiva). Daca nu te afecteaza pe tine, esti un caz fericit. Dar pe mine ma afecteaza.
Sambata am fost la munte, si cu toata protectia 30, m-am trezit cu o semi-depigmentare pe mana stanga, cred ca mi-a aparaut de pe la ora 16 (adica pe loc, nu a mai trecut o noapte ca de obicei).
Anul trecut la mare, am uitat sa imi dau cu crema pe sub brate, si mi-au aparut pete, exact unde nu mi-am dat cu crema.
In rest merci pt simpatie.
teo
Moderator

Mesajde gabriela » Mie Iul 28, 2010 2:37 pm

salut si eu am vitiligo am aceasta boala de 5 ani , dar la inceput aveam una sau dou pete micute pe mana si una in coltul ochiului,dar acum un an a inceput sa se exinda si la mana cealalta si apoi pe langa bunza si barbie si in zona genitala am citit multe mesaje si variaza de la caz la caz
unii spun ca o au din diverse motive.Eu nu stiu ce cauzeaza aceasta boala si nu am grezut niciodata ca daca cineva din familie are vreo boala ai mai sanse sa-l mostenesti iar in familia mea exista deja doua persoane care au aceste pete unchiul meu si verisoara mea nu stiu daca are vreo legatura una cu alta.Dar intr-o concluzie exista cu adevarat ceva care sa faca aceste pete sa dispara?Am uitat sa va spun ca eu lcuiesc in dublin irlanda si am fost la un farmacist aici si i-am exxplicat ca am avut o pata la coltul ochiului si el mi-a spus ca sunt sanse de vindecare daca a disparut una pot dispare si celalalte.Voi ce crede-ti?
gabriela

Mesajde teo » Joi Iul 29, 2010 1:33 pm

pai in primul rand trebuia sa mergi la dermatolog, nu la farmacist.
In al doilea rand, esti sigur ca el a inteles bine despre ce e vorba? Esti sigur ca s-a prins ca e vitiligo?? poate a crezut ca e altceva (ex pitirioazis alb).
In aceasta boala se poate intampla uneori ca 1-2 pete sa dispara de la sine. Dar apar altele, asa ca e greu de crezut ca ti se vor repigmenta toate, si vei ramane fara nici o pata.
eu zic sa incepi un tratament, eventual Vitix gel unguent, daca nu vrei sa mergi la un dermatolog care sa iti dea un tratament .
teo
Moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente