interdictii in Vitiligo

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

hm

Mesajde georgeeu » Dum Mar 01, 2009 2:21 pm

NU stiu daca l-am vazut sau am vazuto pe Teo vreodata optimist(a):D . Nici cand o sa apara ceva foarte sigur o sa zica ca exista riscuri:D . Normal ca tatuajele medicinale nu ajuta la vindecarea vitiligo..dar cel putin il acopera. De ce sa nu incercam cand se poate?

http://www.medispa.ro/machiaj_tatuaj_co ... apoca.html
georgeeu

tatuaj

Mesajde ziper » Dum Mar 01, 2009 5:23 pm

Tatuajul în sine presupune anumite riscuri. Eu spun să nu vă grăbiţi.
Până anul trecut deşi aveam vitiligo, dar nu ştiam, leziunile provocate întâmplător se pigmentau normal. În prezent de la nişte julituri căpătate la fotbal am o pată complet depigmentată. Nu înţeleg când se produce depigmentarea la cei cu vitiligo? Totdeauna sau doar în perioada activă.
Tatuajul chiar cu mijloace moderne produce o leziune asupr pielii de aceea personal nu îl recomand. Teo cred că a fost critic, prevăzător dar în nici un caz pesimist/negativist. În plus există studii ce arată că cei ce încearcă să-şi ascundă petele sunt mai afectaţi psihic ceea ce este un factor negativ. Poate pentru cei cu vitiligo localizat este o soluţie, pentru ceilalţi recomand mai multă răbdare. În plus nu ştim cum evolează în timp. Chiar Mircea ne-a transmis că o leziune provocată prin arsură folosind lampa este mai greu de repigmentat.
Până la urmă este decizia fiecăruia şi este bine că comunicăm prin intermediul acestui site. Săătate şi răbdare.
ziper

Mesajde teo » Lun Mar 02, 2009 12:16 pm

Ziper are 100% dreptate. Eu nu recomad tatuajele, pentru ca sunt traume pe piele, si, indiferent ca ai vitiligo activ sau stabil, exista riscul (mare) de extindere a petei. Spun asta pentru ca am mai vazut oameni care aveau vitiligo stabil (spuneau ei), si s-au tatuat sa isi acopere petele. Le-au acoperit frumos, si in cayeva luni erau cu ditamai pata alba, de 3 ori mai mare decat cea initiala. Aratau foarte urat, cu o pata alba in mijlocul careia era un tatuaj albastru.
CA SA FIE CLAR PENTRU TOTI: ZGARIETURILE, ARSURILE, TAIETURILE, TATUAJELE PE PIELE DUC, APROAPE INVARIABIL, LA MARIREA PETEI RESPECTIVE.
teo
Moderator

Re: interdictii in Vitiligo

Mesajde Deny » Joi Iul 22, 2010 12:17 pm

Pliculetele acelea de 3 in 1 ice,frappe amestecate cu lapte..oare sunt interzise in vitiligo? :?
De asemenea am citit ca nu sunt bune autobronzantele care contin Dha ...si tocmai acum 2 sapt mi-am luat unul(nu stiam ca daca contine dha este interzis) si pot sa spun ca mi-au mai aparut cateva pete pe gat..ce autobronzant imi recomandati?
Deny

Mesajde ziper » Vin Iul 23, 2010 7:45 pm

Denny, Denny...
Citeşte interdicţii la interdicţii. Asta-i tot. Eu nu prea cred în ele. Am ţinut şi eu regimuri severe, am postat la codul sau colţul naturist. Nu intra în asemenea detalii. Nu uita NU EXISTĂ BOALĂ, EXISTĂ BOLNAV. Nu te vindeci singur, aceasta este o expresie specifică medicinei homeopate, dar caută să nu te stresezi prea mult. Fii relaxat, reyolvă lucrurile cu putinţă, restul dă-le naibii... Bea ce vrei , nu uita, nu eşti bolnav.
Salut
ziper

Mesajde teo » Mar Iul 27, 2010 4:25 pm

frappe-ul nu se recomanda pt ca exacerbeaza, excita sistemul nervos. La fel si cafeaua, ness-ul, coca-cola. Dar daca nu consumi zilnic, eu zic ca este OK. Deci nu substantele fac rau, ci efectul pe care acestea il au asupra sistemului nervos: il exacerbeaza, si asta (poate) duce la pete noi.
Cat despre autobronzante, da, cele mai multe fac rau pt ca contin substante chimice. De astea chiar tr sa te feresti.
teo
Moderator

Mesajde Deny » Mar Iul 27, 2010 8:15 pm

trist :( ca incepusem sa folosesc autobronzant..sa acopar petele astea urate :( pe maini,gat...
Deny

Mesajde teo » Mie Iul 28, 2010 12:53 pm

mai bine foloseste un camuflant, gen vitivolor.
Mai multe detalii despre solutii de camuflare a vitiligo, aici:
solutii-pentru-camuflarea-vitiligo-t400.html
teo
Moderator

Mesajde Deny » Mie Iul 28, 2010 2:14 pm

viticolor folosesc...dar are o nuanta asa spre rosu si se vede urat in comparatie cu pielea mea mai deschisa la culoare :( cu autobronzant cand ma dau parca mai uit asa de pete cand ies in lume...si nu ma mai simt atat de complexata.offffffffffffff
Deny

Mesajde teo » Joi Iul 29, 2010 1:35 pm

substantele chimice din el fac rau, nu se indica.
dar mai cauta, ca sunt si alte produse care imita perfect culoarea naturala a pielii.
teo
Moderator

Mesajde Deny » Joi Iul 29, 2010 4:49 pm

mi-am luat acum un spray autobronzant de la Uriage si scrie pe el ca e pentru piele sensibila ce nu tolereaza soarele, vitiligo etc.nu stiu ce sa mai cred :roll:
Deny

Mesajde badalin » Sâm Iul 31, 2010 12:08 pm

Buna ziua:D...sunt nou in acest club.

Povestea mea incepe astfel.Prin clasa a V-a(acum am 19 ani) am observat ca mi-a aparut o pata micutza in zona intima sub forma literei F cam de 1 cm.Nu i-am acordat atentie deloc.Acum 1 saptamana am concurat pentru un loc la Academia de Politie si spre surprinderea mea am fost respins la contravizita medicala din cauza acelei pete,comunicandu-mi ca am vitiligo.Inca nu am consultat un medic dermatolog,o voi face in cursul saptamanii viitoare.Am citit in ultima saptamana despre aceasta afectiunesi sunt oarecum speriat ca aceasta afectiune nu are leac deoarece nu imi pot indeplini visul.Mi-am analizat apoi tot corpul si am descoperit in zoan genuchiului inca o pata de marimea unui bob de fasole,pe aceasta acum am observat-o ,dar tind sa cred ca ea este de mult timp acolo.ESte posibil ca aceste pete sa mi se mareasca si sa se inmulteasca? desi aproape 8 ani de zile nu s-au accentuat?Mentionez ca in acesti 8 ani in fiecare vara ma expuneam la soare cam 7-8 ore pe zi.
badalin

Mesajde Deny » Sâm Iul 31, 2010 1:45 pm

In primul rand sa nu te stresezi,incearca sa le ignori(cum ai facut si pana acum) si apuca-te de un tratament,avand in vedere ca petele sunt mici eu zic ca daca iti iei lampa nb uvb ai sanse sa le repigmentezi. Nu stiu ce cred altii,dar eu te sfatuiesc sa iti cumperi lampa si sa te dai cu vitix gel( decat pe pete!! foarte important).primele rezultate ar trebui sa apara dupa cateva saptamani,dar avand in vedere ca la tine petele sunt ceva mai vechi,posibil sa apara rezultate putin mai greu ...eu zic sa limitezi si statul la soare..incearca sa stai dimineata pana la 10 sau dupa 6 :) sau sa te dai cu crema cu factor de protectie ridicat.succes in repigmentare si bafta la anul la Academie,sa iei 10 cu felicitari :lol:
Deny

Mesajde nona » Lun Aug 02, 2010 10:32 am

hey. voiam sa intreb cum e pana la urma: sunt bune pastilele de usturoi sau nu? dar cele cu betacaroten? intreb pentru ca am primit de la cineva aceste produse de la Forever si vreau sa stiu daca le pot lua sau nu.
Multam fain
nona

Mesajde teo » Lun Aug 02, 2010 4:24 pm

Deny: depinde ce contin autobronzantele. Daca pe al tau scrie expicit ca se foloseste in Vitiligo, asa este.
Badalin: eu am stat 14 ani cu vitiligo localizat doar pe organele genitale, si pana la urma tot s-a extins. Deci, ca sa eviti/intarzii extindere, trebuie sa te feresti de factorii declansatori: soare, socuri emotionale, substante chimice care vin in contac direct cu pielea. Daca mai stai mult in soare, ai toate sansele sa te trezesti cu extinderea bolii. Deja ai pe organele genitale si genunchi, pot urma si alte zone. Daca vrei sa nu se mai vada nimic, e bine sa folosesti Vitix gel si lampa nUVB pe pete, fiind la inceput e posibil sa te repigmentezi complet.
Nona: rau nu iti fac, nici usturoiul nici betacarotenul.
teo
Moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente