soare

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Re: soare

Mesajde mihai » Vin Iun 19, 2009 7:39 pm

PM de ce nu functioneaza ?
mihai

Re:novitil

Mesajde alina » Sâm Iun 20, 2009 10:22 am

Buna eu am vitiligo de 9 ani si a incercat diverse tratamente,momentan il tin pe cel al doctorului nedelcu,insa dupa ce ma citit mai multe despre novitil as vrea sa il incerc.STITI CUMVA DE UNDE IL POT PROCURA SI CAT MAI CURAND?ms:)
alina

Mesajde ziper » Dum Iun 21, 2009 6:37 am

Novitil este produs de firma Dermabest. Incearca
ziper

Mesajde alina » Dum Iun 21, 2009 10:00 am

Mda stiu acolo am incercat,dar am facut comanda acum o saptamana si inca nu mi s-a raspuns.:(
alina

Mesajde teo » Lun Iun 22, 2009 9:50 am

Cei de la Dermabest sunt niste neseriosi, daca vrei sa primesti produsul in acest an eu te sfatuiesc sa insisti, sa ii suni din nou ca sa fii sigur ca il primesti.
teo
Moderator

Mesajde teo » Mie Iun 24, 2009 10:03 am

@Ziper
Din pacate micutul smoc de fire albe din barba s-a marit putin, acum mi-am dat seama. Sub el nu e pata, chiar sunt bronzat bine pe fata si pe portiunea cu fire albe, deci e posibil sa ai dreptate si sa fie poliosis (mai ales ca e situat frontal). Bine ca nu mi-a aparut pe cap. Tie cam dupa cat timp ti-a aparut pata alba sub firele albe?? Eu le am de o luna, si inca nici o pata.

In curand voi merge 2 saptamani la mare, sper sa ma bronzez f bine anul acesta, asfel incat petele de pe maini sa dispara total . Voi puen poze daca rez vor fi bune.
teo
Moderator

Mesajde ziper » Mie Iun 24, 2009 9:40 pm

Pt. Teo
Prima pata a aparut concomitent cu firele albe şi s-a mărit.
Alte pete mici au apărut ici colo dar le-am rezolvat. După aproximativ un an mi-a ieşit simetric cu prima pată dar de data aceasta culoarea pielii nu a fost foarte afectată, arătam când nu eram bărbierit ca şi cum aş fi avut alopecie aerată. În timp şi pielea s-a dechis la culoare dar nu a fost albă pur, deoarece am atacat-o cu tratament. În prima parte a tratamentului pata şi suprafaţa ocupată de fire albe se măreşte dar după cateva luni stagnează şi incepe pigmentarea.Dra sub influenţa tratamentului. Acest tip de pete, cele cu fire de păr albe mi-au ieşit ultimele. Am pete de câţiva ani în zona genitală ce sunt acoperite cu păr negru. Nu ştiu dacă aşa evoluează boala, însă la mine firele albe sunt numai în barbă. Oricum eu am observat o corelaţie dintre aceste pete şi unele şocuri de ordin nervos, însă petele apar după câteva luniu şi nu peste noapte.
ziper

Mesajde teo » Joi Iun 25, 2009 9:14 am

OK,merci de raspuns.
Da, petele cu fire albe apar in final, spre ultima faza a bolii, rar se intampla sa apara dupa numai cativa ani. Uite ca la noi s-a intamplat. Sa fii atent si la culoarea genelor, si ele pot albi, daca deja ai smocuri cu fir alb.
Ma bucur ca ai obtinut rezultate in repigmentarea firelor albe, foarte multi nu au avut rezultate.
In prezent cate fire albe mai ai, sau le-ai repigmentat pe toate?? Esti sigur ca smulsul firelor albe a avut efectul dorit?
Inca nu stiu ce e la mine, abia cand voi veni de la mare voi sti sigur, cand voi merge la dermatologul meu. Sper sa mi se innegreasca si mie firele, sau macar sa ramana asa, sa nu evolueze. Asta depinde de ce am acolo, avand in vedere experienta mea in boala asta, cred ca nu e vitiligo, e altceva.
teo
Moderator

Mesajde cristina » Lun Iun 29, 2009 2:39 pm

Si eu am fire de par alb: in par o multime, in interiorul unor pete de pe corp si chiar cateva gene sunt albe.Dar niciodata nu am observat sa mi se innegreasca vreun fir de par alb.Genele imi pica si cresc din nou..tot albe..dar in rest nimic..Si in legatura cu soarele si marea, sunt un pic dezamagita.Multi din cei cu vitiligo spun ca la mare se bronzeaza si nu se mai vad asa rau petele. La mine se albesc de tot cand stau la soare, si poate si din cauza ca se bronzeaza pielea din jur, mi se pare ca se vad si mai rau. Unele din ele parca nici macar nu se inrosesc.
Oricum dupa ce timp de 1 an mi se paruse ca pielea se vede mai bine, am fost la mare si desi nu mi-au aparut alte pete, totul mi se pare ca arata la fel de urat ca la inceput. O parte din piele s-a bronzat si este inchisa la culoare, alta este mai deschisa si printre ele..normal ..petele albe. Arata groaznic..cu micile si multele "insulite" maronii in mijlocul petelor albe..Dar ce sa mai zic...mai astept o zi-doua..ca abia ieri am venit..si poate se mai duce un pic din diferenta de culoare si din dezamagire.
cristina

Mesajde moonwalk » Lun Iun 29, 2009 7:24 pm

Depinde de culoarea tenului fiecaruia....cei cu tenul deschis nu prea au probleme dar la cei cu tenul mai inchis la culoare atunci cand se mai si bronzeaza se observa diferentele si mai mult (contrast mai puternic)
moonwalk

Mesajde teo » Lun Iul 06, 2009 10:51 am

Gata, am revenit.
Dupa multe zile de soare, pe maine vad ca stau f bine, cu un bronz puternic pe zonele sanatoase. Dar petele initiale nu s-au bronzat ca pielea din jur, e adevarat ca au mai prins culoare, dar sunt cam doua nuante diferenta intre ele si pielea sanatoasa. Deci petele de pe mani au prins bronz, dar diferenta se vede. Iarna cand nu sunt bronzat nu se observa nici o diferenta, dar acum daca te uti cu atentie se vede o diferenta intre ele si pielea din jur.
Problema e ca am observat pe obraz zone foarte intinse (cam cat o jumatate de palma) care s-au bronzat, dar s-au bronzat f putin, fiind mai albe decat restul. Nu e albul clar, alb de zapada, asa cum e la petele clasice de vitiligo, dar nici piele bronzata nu e acolo. Eu zic ca pigmentul s-a slabit in proportie de 40%. Inca nu stiu sigur daca e v. sau altceva (ex pitiriazis), o sa aflu cand voi merge la consult. Daca sunt pete de v e de rau, o asa suprafata mare nu cred ca o mai repigmentez.

@Crisitna: in vitiligo firele albe se proezinta sub forma de smocuri, sub care sunt pete albe. La tine asa se manifesta?
teo
Moderator

Mesajde cristina » Mie Iul 08, 2009 6:58 pm

Eu am vitiligo generalizat asa ca firele de par alb sunt mai pe tot corpul , dar este adevarat in zonele fara pigment. In parul de pe cap am intr-adevar smocuri mai mari de par alb si presupun ca sunt deasupra unor pete de vitiligo ( mama imi spune-eu nu imi aduc aminte fiind micuta- ca in acele zone imi cazuse parul si a crescut apoi asa alb dupa ce o bucata de timp a frecat zonele respective cu usturoi).In schimb in zona ochilor nu am pete asa ca nu imi explic firele albe din gene si pe cele 2-3 din sprincene-or fi de la batranete :(
cristina

Mesajde teo » Joi Iul 09, 2009 9:53 am

Firele albe din gene nu sunt de la batranete. Apar acolo si in Vitiligo, de fapt e vorba de inca o boala autoimuna, pe nume poliosis, care duce la albirea firelor de par din gene. Aceasta albire nu e de la batranete, ci din cauze patologice (cauzat de o boala).
Am si eu un smoc de fire albe in barba, dar nu e pata sub el. Azi merg la dermato sa vad ce este.
teo
Moderator

Mesajde teo » Vin Iul 10, 2009 9:37 am

Revin de la consult, cu vesti proaste, din pacate.
Am pe o buna bucata din obrazul drept o pata mare de tot, (cam cat o jumatate de palma) care pana la urma se pare ca e vitiligo. Am observat de aproape un an ca pigmentul e mai slab acolo, dar nu ma asteptam sa apara vit pe o suprafata asa de mare, asa ca am crezut ca asa am eu tenul, si nu am observat pana atunci. Mai ales ca, am privit poze mai vechi, si zona relativ alba din jurul buzelor a aveam si inainte de a face vitiligo, cu cativa ani, timp in care am fost si la lampa Wood, si la Nedelcu, si nimeni nu mi-a spus ca as avea pete pe fata. Ei, uite ca s-au inselat toti, in masa, sau poate atunci depigmentarea nu era suficient de puternica sa fi sigur ca e vorba de vitiligo. Nici anul asta nu as fi fost sigur, dar am fost la mare si am vazut ca acolo pur si simplu nu m-am bronzat, adica am ramas tot la culoarea normala a tenului meu, de dinainte de bronzare. Cand nu eram bronzat nu se vedea nimic, pt ca pata avea aceiasi culoare ca si tenul. Acum se vede. Nu imi vine sa cred ca am fost asa de prost si am stat un an fara sa iau nici o masura, si nu imi vine sa cred ca in acest an, nici un doctor nu o observat-o, desi s-au uitat bine la fata mea. Asta e, in viata prostia se plateste, si eu o platesc acum.
Colac peste pupaza, dr la care merg eu de obicei nu era, si am dat peste o d-na dr dermatolog care nu stia pe ce lume e. A zis ca pata e de vit nu de pitiriazis, cum credeam eu. Mi-a spus si ca nu am ce sa ii fac, in afara de faptul ca tr sa ma protejez cu crema de protectie 50+. Medicamentele sunt inutile in vit, spunea ea (ceea ce e o mare prostie). Mi-a dovedit ca e un medic prost cand i-am cerut parerea despre smocul de fire albe din barba. A zis ca e pelada, lucru care m-a facut sa rad. Am pus-o sa se uite mai bine, si a zis ca e pelada (caderea de smocuri de par). I-am spus ca e imposibil ca eu am par acolo, doar ca e alb, a stat si s-a mai gandit putin si a zis ca a fost pelada, a cazut parul,si apoi a crescut alb la loc, urmand ca in 6 luni sa isi revina la culoarea lui naturala. Mie nu mi-a cazut niciodata parul acolo, ca as fi observat, asa ca m-am ridicat si am plecat acasa, lasand-o in inteligenta ei.
teo
Moderator

Mesajde Claudiu » Vin Iul 10, 2009 12:10 pm

Imi pare rau teo... sper sa se vindece...
Claudiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente