de teo » Vin Iul 10, 2009 9:37 am
Revin de la consult, cu vesti proaste, din pacate.
Am pe o buna bucata din obrazul drept o pata mare de tot, (cam cat o jumatate de palma) care pana la urma se pare ca e vitiligo. Am observat de aproape un an ca pigmentul e mai slab acolo, dar nu ma asteptam sa apara vit pe o suprafata asa de mare, asa ca am crezut ca asa am eu tenul, si nu am observat pana atunci. Mai ales ca, am privit poze mai vechi, si zona relativ alba din jurul buzelor a aveam si inainte de a face vitiligo, cu cativa ani, timp in care am fost si la lampa Wood, si la Nedelcu, si nimeni nu mi-a spus ca as avea pete pe fata. Ei, uite ca s-au inselat toti, in masa, sau poate atunci depigmentarea nu era suficient de puternica sa fi sigur ca e vorba de vitiligo. Nici anul asta nu as fi fost sigur, dar am fost la mare si am vazut ca acolo pur si simplu nu m-am bronzat, adica am ramas tot la culoarea normala a tenului meu, de dinainte de bronzare. Cand nu eram bronzat nu se vedea nimic, pt ca pata avea aceiasi culoare ca si tenul. Acum se vede. Nu imi vine sa cred ca am fost asa de prost si am stat un an fara sa iau nici o masura, si nu imi vine sa cred ca in acest an, nici un doctor nu o observat-o, desi s-au uitat bine la fata mea. Asta e, in viata prostia se plateste, si eu o platesc acum.
Colac peste pupaza, dr la care merg eu de obicei nu era, si am dat peste o d-na dr dermatolog care nu stia pe ce lume e. A zis ca pata e de vit nu de pitiriazis, cum credeam eu. Mi-a spus si ca nu am ce sa ii fac, in afara de faptul ca tr sa ma protejez cu crema de protectie 50+. Medicamentele sunt inutile in vit, spunea ea (ceea ce e o mare prostie). Mi-a dovedit ca e un medic prost cand i-am cerut parerea despre smocul de fire albe din barba. A zis ca e pelada, lucru care m-a facut sa rad. Am pus-o sa se uite mai bine, si a zis ca e pelada (caderea de smocuri de par). I-am spus ca e imposibil ca eu am par acolo, doar ca e alb, a stat si s-a mai gandit putin si a zis ca a fost pelada, a cazut parul,si apoi a crescut alb la loc, urmand ca in 6 luni sa isi revina la culoarea lui naturala. Mie nu mi-a cazut niciodata parul acolo, ca as fi observat, asa ca m-am ridicat si am plecat acasa, lasand-o in inteligenta ei.