soare

tratamentele pentru vitiligo si eficienta lor

Moderatori: mircea, teo

Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

Re: soare

Mesajde teo » Vin Iul 10, 2009 1:06 pm

Asta e, nu am ce sa ii fac. Daca eram sigur ca pata e vitiligo si anul trecut, pana acum eram repigmentat. Dar acum s-a si marit....asta e, e mai greu dar nu imposibil. Acum s-a mai dus bronzul, nu se mai observa ca inainte. Cand se va duce bronzul de tot,nu se ba mai vedea, dar eu stiu ca e acolo si ca tr sa ma ocup de ea.
teo
Moderator

Mesajde camy777 » Vin Iul 10, 2009 1:25 pm

ufff..tare nasol..imi pare rau...sper sa treaca..in privinta doctoritei nu sunt uimita,exact ce am spus intr-un post pe aici ca doctorii de la noi sunt niste ignoranti si mari spagari,dc l e bagi banul in buzunar te trateaza cat de cat uman,dc nu.......e jale,te trateaza ca pe o insecta..ii urasc pe doctorii din romania,niste idioti ignoranti,imi pare rau pt cei buni care nu au loc intr-un spital din cauza spagarilor..si mai spune sa nu iei medicamente ca nu se trateaza vit... :o exagerat de idioata,cred ca tu ai mai multa experienta in domeniul dermatologiei,ce rusine..sa se duca la sapa..oricum teo,esti destul de informat si pus la punct cu tratamentele asa ca ai sanse de vindecare,gandeste-te ca eu am vit de mai bine de 10 ani si am avut rezultate,dar tu? asa ca pune mana pe treaba si multa multa bafta,fara stres si nervi..pup
camy777

Mesajde teo » Vin Iul 10, 2009 4:09 pm

da, am cunostinte privind aceasta boala mult mai vaste decat cei mai multi dermatologi de la noi. Din pacate doctora de care spuneam e la un mare centru din Buc, si nu m-am dus cu mana goala la ea.
Deocamdata atac pata cu Vtix gel+tablete+lampa, in aug cred ca voi folosi si Melaoline (daca nu or fi expirate), si daca nu am rez trec pe Melagenina.
Asta, inco odata regret ca nu am observat-o din vara trecuta, acum era infinit mai bine.
teo
Moderator

Mesajde camy777 » Vin Iul 24, 2009 2:29 am

teo..cum mai merge taratamentul? cu pata de pe fata? cedeaza? cred ca nu o sa te mai duci tu la vreun doctor dermatolog dupa experienta cu doamna stie tot
camy777

Mesajde teo » Vin Iul 24, 2009 8:25 am

Pata nu prea cedeaza. Parca putin pigment la o pata mai mica, aparuta vara asta, dar dupa 5 expuneri la lampa e prematur sa vorbim de rezultate. Oricum, bronzul de pe fata s-a cam dus, acum nu prea mi se observa petele de pe fata, decat daca te uiti cu mare atentie in lumina naturala. Stiu ca petele de pe obraz cedeaza la lampa, asa ca nu disper.
Dermatologul meu e in concediu de pese 2 luni, dar tot voi ajunge eu la el pana la urma. Nu am renuntat la controale dermatologice.
teo
Moderator

Mesajde camy777 » Sâm Iul 25, 2009 7:38 pm

e bine,dar cateodata te intrebi ce poate sa faca un doctor de la noi dc cei din afara care incearca sa gaseasca un tratament eficient nu au dat inca lovitura...dc as fi fost doctor dermatolog m-as fi uitat prin google si as fi venit cu aceleasi tratamente tip novitil,lampa sau vitix gel care e la indemana tuturor si as incuraja pacientii,dar nici macar ata,suntem noi care ne doctoricim dupa reteta gasita pe aici pe colo
camy777

Mesajde teo » Lun Iul 27, 2009 9:36 am

D-ra la care merg eu are experienta, isi da seama de cum evolueaza boala dupa anumite semne (ex zona din jurul buzelor) si in funcrtie de asta imi dozeaza portia zilnica de Vitix. Daca nu as fi intrerupt Vitix pastile, nu cred ca ajungeam aici cu obrazul. Anul trcut nu aveam pete pe obraz, au aparut dupa vara trecuta, de cand nu mai iau Vitix pastile.
Oricum, spre norocul meu bronzul de pe fata s-a dus si petele nu se mai observa aproape deloc.
teo
Moderator

Mesajde camy777 » Lun Iul 27, 2009 7:18 pm

teo,vitix pastile se cumpara doar cu prescriptia de la medic sau se pot cumpara ca si gelul,cu banii jos? pe cat timp se face tratamentul cu pastilele_
camy777

Mesajde mihai » Lun Iul 27, 2009 8:12 pm

poti sa le cumperi fara reteta
mihai

Mesajde camy777 » Lun Iul 27, 2009 11:52 pm

perfect...as vrea sa l e incerc dar nu stiu ce sa fac,tu ce ma sfatuiesti? eu m-am cam ferit de pastile dar dc e pt vitiligo nu ma retine nimic decat un sfat negativ poate..oricum,astept sa-mi spui
camy777

Mesajde mihai » Mar Iul 28, 2009 12:51 am

Aceste pastile sunt in fapt un supliment alimentar, o combinatie de mai multe vitamine, ele ar trebuie sa stagneze boala, sa nu mai avanseze, poti sa incerci cateva luni sa vezi ce rezultate ai cu ele, vezi ca e posibil sa te doara stomacul de la ele in primele zile de administrare si poate si dupa aceea daca nu le suporti.
mihai

Mesajde teo » Mar Iul 28, 2009 9:29 am

Vitix pastile contin: Ca, Zn, Mg, Vit E, si alte cateva minerale. Ele impiedica (teroetci cel putin) aparitia de pete noi dar si ajuta la repigmentare. Cand luam 3 pastile zilnic, am observat un recul f puternic al bolii.
Avand in vedere ca nu ai pete mici, putine si stabile, eu zic sa iei.
Incepi cu o pastila/zi in prima luna, 2 pastile/zi in a doua luna, si tii cura cam 6 luni.
Dar mai bine stai pana la toamna, ca acum e soare destul afara si te descurci si fara Vitix tablete.
teo
Moderator

Mesajde ziper » Vin Iul 31, 2009 8:30 am

Am fost 10 zile la mare, unde am utilizat Novitil. Rezultatele sunt foarte bune pentru o perioada asa de mica.
Novitil folosesec de aproape 8 luni de zile dar cu expunere dimineata si uneori seara. La mare in afara de intervalul 11-17, m-am expus continuu, utilizand gelul si de 3-4 ori pe zi. Repet, rezultatele sunt foarte bune aproape incredibile pentru o scurta perioada de timp. Nu am folosit pentru pete nici o crema cu factor de protectie ci doar novitil. De asemenea la petele de pe fata , despre ele este vorba, ce sunt insotite de par alb, apar tot mai multe fire negre. Culoarea petelor este deja bruna, parca ceva mai inchisa decat restul pielii. Mai am vreo doua puncte albe mai mici decat un bob de orez. Petele se pigmenteaza de la margine spre interior, iar firele de par negru apar aleator pana in momentul in care ocupa suprafete compacte.
Deci mai intai apare culoarea pielii si apoi firele de par.
Problema este evolutia bolii si nu tratamentul. Mie imi apareau pete in perioada iernii, nu vara.
La revedere.
ziper

Mesajde teo » Vin Iul 31, 2009 9:07 am

Bravo, ma bucur ca ai avut rezultate. Eu din pacate la mare m-am depigmentat pe fata, nu am avut repigmentari. Acum am reinceput cu doza soc de 3 Vitx pastile/zi+lampa.
Te sfatuiesc ca, dupa ce nu mai folosesti Novitil, sa folosesti Vitix gel ca sa se mentina pigmentul.
teo
Moderator

Mesajde ziper » Vin Iul 31, 2009 7:53 pm

Merci Teo. Chiar mai am un flacon de Vitix Gel. Deocamdata o sa continui cu Novitil, pe perioada insorită.
Rezultate foarte bune le-am obtinut si pe picior, mai exact pe tibie am avut din august anul trecut o pată in urma unei julituri la fotbal. Am expus-o timp de opt luni dar nimic. La mare in 10 zile s-a acoperit 90%. Nu exagerez. Dar pata de pe antebraţ, de la încheietură, provocată de la explouia unui air-bag este albă ca laptele; nici măcar nu se înroşeşte.
Pe mine nu ma sperie petele actuale, pe care aş putea să le rezolv, ci posibilitatea evoluţiei bolii.
Oricum recomand tuturor tratament. Rezolvarea unei pete durează foarte mult în funcţie de vechime şi dispunerea pe corp.
Pot spune că am rezolvat o pată exact pe bărbie, la contactul cu gâtul având o suprafaţă cât o nucă foarte mare în proporţie de 100%. Dar în timp s-a mai extins puţin la margine. Durata tratamentului a fost 1,5 ani exact de la diagnosticul din ianuarie 2008. Atenţie! pata a fost acoperită în întregime de păr alb. Clar cu contrast evident, restul părului de pe barbă fiind negru intens eu având o barba foarte deasă şi neagră. Deci se poate , asta am vrut să transmit. Nu în 1-2 luni ci pe o perioadă mai lungă. Tratament: vitix gel, vitix pastile + lampă pe perioada iernii, novitil şi soare pe perioada verii.
Sănătate şi răbdare
ziper

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Tratamente