Salut! Am vesti bune in ceea ce ma priveste si apropo soarele nu face rau de loc, cel putin in cazul meu nu a fost asa.
Am vitiligo de foarte mica de la 6 ani si niciodata nu m-am ferit de soare. Petele s-au extins in primele luni dupa care au stagnat. Cred ca de la 7 ani nu mi-a mai aparut nici o pata noua, si pot sa spun ca nu m-am ferit chiar de loc de soare.
Vestile bune sunt ca de vreo 5 luni am urmat un tratament despre care am mai scris eu pe net la titlul "Dati-mi o mana de ajutor" si imediat au aparut si rezultatetele dar de vreo 1 luna jumatate merg decat la solar. Am inceput treptat cate 5 minute vreo cateva saptamani, o data pe saptamana si acum am ajuns la 7 min. pe sapt. si pot spune ca se vad rezultate foarte bune petele se rosesc putin dupa solar si pe parcursul sapt. cat nu mai merg la solar se pigmenteaza.
Acum astept sa vina vara sa pot merge la soare nu la solar dar oricum eu va zic am stat la soare ore de foarte multi ani si nimic rau nici o pata nu mi-a aparut.
Cred ca totusi depinde de fiecare, boala e diferita la fiecare. In cazul meu pot spune ca sunt o norocoasa ca nu s-au mai extins si nu sunt in zone vizibile. Oricum nu s-au dus de tot dar pe piept nu se mai observa doar ca stiu eu ca au fost acolo si in celelalte zone s-au mai pigmentat si au palit. Am folosit si Vitix in paralel cu solarul dar am observat rezultate mai bune fara, si am mai luat B-caroten, cure de 6 saptamani.
Am sa va tin la curent cu evolutia bolii mele poate va ajuta cu ceva si pe voi...