de iulia23 » Mar Mai 04, 2010 3:32 pm
Buna ziua! eu sunt noua pe aici,si cum spunea si cineva mai sus,imi cer scuze daca nu scriu unde trebuie. problema mea ar fi urmatoarea: in septembrie anul trecut mi-au aparut 2 pete ,una pe brat,alta pe antebratul stang(nu erau ff albe,dar fiind bronzata intrucat fusesem de vreo 4 ori la mare,ultima data in august,totusi era evident contrastul). primul lucru pe care l-am facut a fost sa dau un search pe google "pete albe pe corp" urmand sa aflu ca aceste pete sunt provocate de vitiligo(prima oara auzisem de vitiligo cu cateva luni inainte,in urma mediatizarii mortii lui Michael J.) dar si de pitiriazis visicolor(acromiat). M-am speriat cans am aflat in ce conta acesta boala,m-am consolat cu gandul ca nu mi se poate intampla mie(gandindu-ma ca sunt o persoana creola,care iubeste ff mult bronzul si care nu a avut niciodata probleme cu expunerea la soare),dar dupa 2-3 sapt am hotarat sa merg la medic(cu toate ca eram app sigura ca nu e vitiligo pt ca citisem cum ca petele sunt albe ca laptele la aceasta boala,iar ale mele nu erau asa). Si am inceput:prima oara am fost la dna Corina Zigu(o pers f optimista). aceasta cand a vaz petele a zis ca nu imi poate spuna ce este si ca trebuie sa merg la colentina pt un ex micologic. am intr daca ar putea fi si vitiligo si mi-a zis ca "da,ar putea fi". am plans toata noaptea,nu-mi venea sa cred ca mi se intampla mie,dar totusi mai speram-"ar putea fi" nu mi-a zis "este". am fost la colentina,am facut ex micologic si ex cu lampa wood(intre timp mi-au parut mici pete si deasupra genunchiului drept) si dna de acolo mi-a zis sa stau linistita,ca petele nu se vad la intuneric cu lampa wood si ca este pitiriazis versicolor. IN urma acestui ex,dna Zigu mi-a dat tratament cpt ciuperca(sa ma spal cu sampon selsun,sa ma ung pe pete cu travogen si inca o crema). am facut tratamentul timp de o sapt(nici un rezultat),timp in care citeam toate informatiile despre vit de pe forumuri. am aflat de dl Nedelcu si am zis sa merg si la el. la consult doar s-a uitat cu lupa la pete(cea de pe brat are forma unei harti de marimea unei nuci,iar cealalta este liniara) si mi-a scris pe reteta "vitiligo la debut in observatie"(mi-a prescris tratamentul pe care il stiti cu totii). Nu voiam sa cred,asa ca am mai mers la un alt medic(ELENA NAUMESCU(parca)-de la Bioderma) . acolo ammai facut o data ex micologic(culmea ,era acelasi biolog ca si la Colentina iar mie nu pre mi-a convenit asta gandindu ma ca imi da a doua oara un diagnostic gresit) si la fel:Pitiriazis acromiat. Am intrebat-o si pe ea si pe doctora daca este posibil sa fie vitiligo si mi-au spus ca nu. Am zis sa mai consult inca un medic pana sa ma apuc de tratament(ma gandeam sa-l incep pe cel de la dl nedelcu) si avand asig med la MEDICOVER,am fost si aici la ANCA TEODOR. Aceasta mi-a spus ,vazand petele si spunanadu-i ca unul mi-a zis ca e vit,altul ca nu,ca nu este vitiligo,ca petele la vitiligo sunt albe,albe si sa ma dau cu vitix gel iar dupa o luna sa merg la clinica sa fac ultraviolete. Nu am fost satisfacuta de ce mi-a zis si am zis sa mai consult un medic(despre care se spune ca e printre cei mai buni)-Dna. MIHAELA LEVENTER. Asta se intampla prin decembrie anul trecut,dar cum la Leventer trebuie sa iti faci programare cu 2 luni inainte,abia in febr anul acesta am ajuns. Aceasta a vz petele,mi-a facut ex cu lampa WOOD si mi-a zis ca sunt niste eczematide si se vor bronza vara ,la mare. In tot acest timp nu am fost la solar,nu am luat nici un tratament pana in prezent,contrastul nu mai este evident pt ca bronzul s-a luat(eu oricum sunt mai creola,nu sunt alba si ma bronzez usor) iar acum o sapt am facut o sedinta de 5 min la solar ,dar nu imi pot da seama daca e vreo schimbare). As vrea totusi sa stiu daca e sau nu vitiligo. Din 5 medici la care am fost unul a zis ca este,unul ca ar putea fi,iar ceilalti in urma ex micologic si lampa wood ca nu este. CE SA FAC??????????