tratament UVB SPITALUL MILITAR- DR. Ionel Toropoc

Experiente cu dermatologii din Romania si discutii despre tratamentele recomandate de ei.
Reguli forum
Inainte de a deschide un subiect nou, va rog sa cititi regulamentul: reguli-t2.html

tratament UVB SPITALUL MILITAR- DR. Ionel Toropoc

Mesajde marlene » Mar Mar 04, 2008 5:33 pm

Buna ziua,
As dori sa stiu daca a mai incercat cineva tratamentul cu raze UVB , la spitalul Militar Bucuresti, la dr. Ionel Toropoc.
Va multumesc anticipat.
marlene

Mesajde teo » Mie Mar 05, 2008 12:39 pm

Ce raze?? nUVB sau pUVA?
teo
Moderator

Mesajde marlene » Mie Mar 05, 2008 1:47 pm

nUVB. Am inceput de curand acest tratament la sp. militar. Am facut si PUVA la sp. Coletina timp de aproape trei ani, dar , fara rezultate concrete.
marlene

Mesajde teo » Mie Mar 05, 2008 2:27 pm

nUVB e mai buna decat pUVA, asa ca merita sa faci.
Multi dintre noi si-au cumparat lampa acasa, dar ea e mica si acopera o supraf. de 3 cmX10 cm. Daca ai pete extinse e mai bine sa faci la un aparat mare, cume e cel de la spital, care acopera o supraf. mare de piele.
teo
Moderator

Mesajde marlene » Mie Mar 05, 2008 3:23 pm

da, stiu ca nUVB sunt mai bune decat pUVA. Stiam de existenta lampii si chiar daca nu am pete foarte extinse, am preferat sa fac tratamentul sub supravegherea unui doctor.
Problema mea este ca incepand cu ultimele trei sedinte (acestea fiind cam nr. 11,12 si 13 dintr-un total de minim 21 de sedinte- asa mi-a spus D-l Dr.) am inceput sa ma inrosesc de-a dreptul. practic petele sunt un roz aprins, iar cele de pe pleoape ma ustura groaznic(dupa sedinta care am avut-o astazi de dim.).
In sedinta nr. 11 practic m-am inrosit pe tot corpul, era ca si cum as fi stat o zi inreaga la soare, fara nici un fel de protectie.
Sunt foarte ingrijorata si nu stiu ce sa fac in continuare.
Am incercat sa discut si cu D-l Dr. , insa nu prea este comunicativ.. mi-a raspuns doar ca va trece..
Din ceea ce am mai citit si eu pe net, stiu ca aceste pete tb. sa capete o culoare mai roz, insa nu stiu daca este normal ceea ce mi se intampla mie.
Va multumesc foarte mult.
marlene

Mesajde Baiat » Mie Mar 05, 2008 4:17 pm

cat costa sedintele de tratament
Baiat

Mesajde teo » Mie Mar 05, 2008 5:28 pm

deci ti s-a inrosit si pielea sanatoasa, nu numai cea alba???
Pielea afectata de v. e normal sa se inroseasca, pt. ca acolo nu mai e pigment. In cazul asta se recomanda sa se reduca durata de expunere cu 20 secunde: adica daca la sedinta la care te-ai inrosit te-ai expuns 2min.40 sec., la urmatoarele 2-3 sedinte trebuie sa te expui 2 minute.
Era bine daca iti dadeai cu o crema de protectie pe zonele expuse si neafectate de boala, mai ales pe frunte si urechi.
Asta e, te-ai ars, poti sa iti dai cu Dermazin crema pe zonele arse. Daca ustura rau, mai bine nu te mai expui la raze cat inca esti rosie.
Eu am o pata rosie pe mana de 4 luni de la nUVB, si parca tot nu da inapoi.
teo
Moderator

Mesajde mircea » Mie Mar 05, 2008 9:36 pm

Nu vreau sa discut competenta doctorului respectiv insa iti pot spune din experienta proprie ca o arsura in timpul tratamentului poate da nastere unei 'zone incapatanate' in care vitiligo va fi FOARTE greu de tratat.

Daca urmaresti pozele mele din timpul tratamentului http://vitiligo.ro/index.php?pagina=repigmentare poti observa ca in saptamana 2 m-am ars din greseala pe barba, asta in conditiile in care masuram timpul de expunere LA SECUNDA. Vreau sa-ti spun ca nici acum nu mi s-a repigmentat pata respectiva desi toata zona a revenit la culoarea normala.

Ar fi pacat ca din cauza unui medic incompetent sau a unei comunicari deficitare sa iti faci mai mult rau decat bine.
mircea
Administrator

Mesajde marlene » Joi Mar 06, 2008 12:51 pm

Daa.. chiar nu stiu ce sa mai fac in situatia asta. Ideea este ca am observat ca de la o zi la alta se mai atenueaza din roseata (in weekend am observat cel mai bine), insa cum ma expun iar la raze, dupa cateva ore, iar ma inrosesc rau, pe numite portiuni, pleoapele indeosebi.
marlene

Mesajde Koreeanu » Joi Mar 06, 2008 11:22 pm

Si eu m-am ars de cateva ori la fata.Dar acum folosesc crema de protectie si acopar zonele sanatoase.In rest nu m-am ars,cel mult m-am bronzat .
Koreeanu

Mesajde marlene » Vin Mar 07, 2008 10:12 am

Baiat scrie:cat costa sedintele de tratament

Putem vorbi pe messenger. Adresa mea este marlene_nicol.
marlene

pr

Mesajde DeeDeelia » Mie Aug 20, 2008 10:31 am

d c nu poti spune pretul aici? :?
DeeDeelia

Mesajde gabi30 » Joi Aug 21, 2008 4:40 pm

Pai nici nu ar trebui sa coste nimic ca doar face tratamentul la Spital , nu?
Eu am facut la Cluj Puva si nu m-a costat nimic.Am dus o adeverinta de la servici cum ca sunt angajata si gata.
Gabi
gabi30

Re: tratament UVB SPITALUL MILITAR- DR. Ionel Toropoc

Mesajde geta sirbu » Dum Apr 18, 2010 11:09 am

Imi cer scuze daca nu scriu acolo unde trebuie , ma refer la subiect ( eu sint ,, noua in ale calculatorului " ), m-ar interesa daca poate cineva sa-mi recomande un medic bun in tratamentul ptr. vitiligo care sa fie mai aproape de jud. Hunedoara ( deva).Pe aici medici ( cel putin cei doi la care am fost eu )sunt de ideea ca trebuie sa te obisnuesti cu boala si sa o accepti asa , nu mi-au recomandat nici o investigatie ci doar vitix si nici acest tratamentcu prea multa incredere .Din pacate petele mele de citeva saptamini au ,, explodat " ca sa zic asa , as vrea totusi sa incerc ceva .Pe forum am vazut ca ati scris despre multe ,,tratamente "dar imi este greu sa hotarasc eu ce sa urmez . Lampa pe care o folosesc multi dintre voi , pentru mine e cam costisitoare ...DECI scuze daca gresesc si MULTUMESC !
geta sirbu

Re: tratament UVB SPITALUL MILITAR- DR. Ionel Toropoc

Mesajde teo » Vin Apr 30, 2010 1:54 pm

din pacate toate tratamentele sunt scumpe.
Nu stiu medici in hunedoara, dar puteti incerca cu Vitix tablete, gel vitiz si Dermovate.
-Vitixul tablete se ia o tableta in prima luna, 2 tablete in a doua luna, si se tine cura cam 4 luni/
-Vitix gel se aplica de 2 ori/zi. dim si seara
-Dermovate se aplica o data/zi, la pranz.
Dupa aplicarea cu vitix gel e bine sa va expuneti la soare, dupa aplicarea Dermovate stati in casa.

1-2 tablete de Coenzima q10/zi ajuta ff mult.

Succes!
teo
Moderator

Următorul

Înapoi la Medici Romania