Diverse

Cum se foloseste lampa UVB

tratament UVB

Pentru a urma un tratament cu ultraviolete aveți nevoie de o lampa UVB, un cronometru cu alarmă (sau timer din telefonul mobil) și de un carnețel pentru a păstra un istoric al zonelor tratate și al timpilor de expunere.

 


22 comentarii Citeste

Cum sa construiesti o lampa UVB

lampa UV

Prețul unei lămpi UVB Dermalight 80 este de 256E (1176 lei) iar al unei lămpi UVB chinezești este de 199.90E (909 lei). In acest articol va prezint o metoda de a construi o lampa UVB pornind de la o lampa obișnuita de birou. Pentru realizarea ei aveți nevoie de mai puțin de 300 lei și de putina îndemânare.


58 comentarii Citeste

Povesti despre vitiligo

Candidam pentru un post de receptioner marfuri alimentare in Constanta.[..] La interviul Face2Face, am remarcat cum privirile celor doi se tot indreptau asupra smocurilor de par albe si a petelor albe de pe piele. In timpul interviului m-au intrebat:


15 comentarii Citeste

Noi indicii pentru tratamentul vitiligo

paine gluten

Boala celiaca este o afectiune autoimuna declansata de ingestia glutenului, o proteina vegetala regasita in cereale precum graul, orzul sau secara. Debutul bolii are loc atunci cand se intalnesc urmatorii factori: predispozitia genetica la enteropatie glutenica si prezenta unui perete intestinal deosebit de permeabil.


58 comentarii Citeste

Michael Jackson si depigmentarea

Michael Jackson vitiligo

In cazul in care tratamentele incercate de catre bolnavii de vitiligo nu dau nici un rezultat si raportul dintre pielea depigmentata si pielea sanatoasa este foarte mic, bolnavii de vitiligo au posibilitatea sa-si uniformizeze culoarea pielii prin depigmentare.


26 comentarii Citeste

Năutul, un posibil tratament pentru vitiligo

naut vitiligo

Năutul (cicer arietinum) este o planta leguminoasa originara din Asia Mica. Boabele de năut sunt asemănătoare celor de mazăre, singura diferența fiind excrescența caracteristica în forma de cioc. In mod convențional din năut se consuma păstăile, preparate în mâncăruri și supe iar boabele


133 comentarii Citeste

Istoria vitiligo

istoria vitiligo

Un studiu recent al Institutului pentru Istoria Medicinei din India dateaza cele mai vechi mentiuni referitoare la vitiligo in 2200 i.Hr. deci acum 4200 ani. In 1550 i.Hr. informatii despre afectiune apar in Papirusul Ebers, unul din primele documente medicale din lume, descoperit intr-un lacas funerar


5 comentarii Citeste

Vitiligo pe scena

teatru vitiligo

Randi Moorthy, scenarista si actrita britanica lanseaza in aceasta luna o noua piesa de teatru: "Nuante de brun". Spectacolul o surprinde pe Moorthy interpretand rolurile a trei personaje care impartasesc antipatia fata de culoarea propriei pieli. Prima este o femeie


0 comentarii Citeste

Subscribe to Diverse