Recent, un vizitator al sitului a menționat că a fost respins în urmă cu cațiva ani la admiterea în Academia de Poliție pe motiv că are vitiligo. Așa că am vrut sa văd daca există un barem pentru examentul medical și astfel am avut ocazia sa răsfoiesc regulamentul de admitere si baremele medicale privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională.

Pe piață a apărut o nouă cremă care promite sa ajute in tratamentul vitiligo. Se numeste Pigmerise si se bazează pe extractul de piper negru pentru a stimula proliferarea melanocitelor.

Un grup de cercetători de la University of Massachusetts Medical School a publicat în Dermatologic Clinics Journal un articol în care fac o trecere în revistă a tratamentelor promițătoare pentru vitiligo care au perspectivă de a intra in zona studiilor clinice.

Cu trecerea timpului, petele vechi de vitiligo devin din ce in ce mai greu de tratat. De aceea am fost surprins să citesc despre succesul unei femei de 52 ani ale cărei pete vechi de 20 ani s-au repigmentat in urma unui tratament cu un medicament pentru psoriasis si artrită psoriazică. Cazul a fost raportat de o echipa medicală din Statele Unite formată din Sara Huff și Lorie Gottewald de la Universitatea Toledo din Ohio.

Cercetatorii de la Universitatea Loyola din Chicago au dezvoltat o proteina modificata genetic cu potential in remedierea efectelor vitiligo la soareci. Efecte similare au fost observate si asupra unor mostre de tesut uman. Grupul de cercetatori, condusi de dr. Caroline Le Poole au descris proteina modificata genetic in publicatia medicala "Science Translational Medicine".

Exista multe teorii privind cauzele vitiligo si procesul prin care aceasta boala se extinde insa studiile au demonstrat ca pierderea melanocitelor din piele poate fi cauzata de o scadere la nivel circulator si in leziunile cutanate a hormonului natural alfa-melanocortin (α-MSH).

Peptida afamelanotide a fost dezvoltata ca o varianta sintetica pentru α-MSH si s-a dovedit ca induce repigmentarea pielii prin melanogeneza si prin urmare reduce impactul radiatiei UV asupra pielii expuse la soare.

Pentru a urma un tratament cu ultraviolete aveți nevoie de o lampa UVB, un cronometru cu alarmă (sau timer din telefonul mobil) și de un carnețel pentru a păstra un istoric al zonelor tratate și al timpilor de expunere.

 

Prețul unei lămpi UVB Dermalight 80 este de 256E (1176 lei) iar al unei lămpi UVB chinezești este de 199.90E (909 lei). In acest articol va prezint o metoda de a construi o lampa UVB pornind de la o lampa obișnuita de birou. Pentru realizarea ei aveți nevoie de mai puțin de 300 lei și de putina îndemânare.

Am pomenit despre Dr. Richard Spritz in urma cu cativa ani, atunci cand s-a lansat intr-un proiect de studiere a genomului (ADN-ului) unui numar foarte mare de pacienti cu vitiligo. In calitate de director al programului de genetica umana al Universitatii din Colorado, Richard Spritz

In cadrul unui simpozion din Bochum, Germania, compania Avita Medical a anuntat introducerea pe piata a produsului Recell. Odata cu lansarea au avut loc prezentari ale folosirii Recell pentru tratamentul arsurilor sau afectiunilor dermatologice (tratamentul hiper sau hipo pigmentarii - vitiligo)