Info

Despre radiatiile UV

Ultravioletele sunt radiatii cu o lungime de unda cuprinsa intre 200nm si 400nm. Termenul de "ultraviolet" se refera la faptul ca radiatia are o frecventa mai mare decat a luminii de culoare violet. De aceea, ultraviolete sunt invizibile pentru ochiul uman.


3 comentarii Citeste

Alopecia Areata

Alopecia Areata

Alopecia areata este o forma de cadere a parului in care foliculii de par raman intacti si sunt vizibili la inspectie. Aceasta afectiune autoimuna lezeaza regiunea de bulb a foliculului de par. Din motive necunoscute, celulele autoimune ataca regiunea foliculului, in mod normal aflata in afara supravegherii imune a organismului.


119 comentarii Citeste

Tratamente la zi pentru vitiligo

Daca un medic suspecteaza pe cineva de vitiligo de obicei incepe prin a pune intrebari despre istoria lui medicala. Factori importanti ar fi: vitiligo la alti membri ai familiei, o mancarime, arsura solara sau alta trauma a pielii cu cel mult 2-3 luni in zona in care este prezenta depigmentarea,


213 comentarii Citeste

6 motive pentru a alege un sistem UVB de banda ingusta

Sistemul este conceput pentru a fi folosit acasa, astfel sunt evitate sedintele de tratament scumpe si indelungate din cabinetul medicului dermatolog.


175 comentarii Citeste

Despre vitiligo

Vitiligo este o afectiune care duce la aparitia de pete albe pe suprafata pielii. Petele sunt provocate de distrugerea sau slabirea melanocitelor (celule pigmentare, responsabile de culoarea pielii) iar rezultatul direct este pierderea sau oprirea producerii pigmentului.


171 comentarii Citeste

Cauzele Vitiligo

Sunt multe teorii despre ce anume provoaca vitiligo insa cauzele exacte nu sunt cunoscute cu certitudine. Unii medici si oameni de stiinta sunt de parere ca este vorba de predispozitie genetica sau susceptibilitate la vitiligo.


82 comentarii Citeste

Tratament la Marea Moarta

marea moarta vitiligo

Pe malurile Marii Moarte (in Israel si Iordania) sunt cateva clinici eficiente in tratarea bolnavilor de vitiligo. Dupa cele 4 saptamani cat dureaza tratamentul pot fi observate puncte de repigmentare reprezentand inceputul procesului de pigmetare care poate continua si cateva saptamani dupa intoarcerea acasa.


30 comentarii Citeste

Efectele vitaminei E asupra peroxidarii lipidelor din piele si a amelioararii clinice la pacientii tratati cu PUVA

Radiatiile UV produc schimbari de natura enzimatica in sistemul antioxidant al epidermei. Scopul studiului este investigarea efectelor terapiei PUVA asupra peroxidarii lipidelor din piele. Primul grup de pacienti a fost tratat timp de 6 luni cu


1 comentariu Citeste

Folosirea steroizilor topici in tratamentul copiilor cu vitiligo

vitiligo copii

Cativa medici de la universitatile din Toronto si Ontario,Canada au incercat sa descrie rezultatele clinice si siguranta reprezentata de tratamentele cu corticosteroizi la copii cu vitiligo. Astfel au fost analizate retrospectiv datele


11 comentarii Citeste

Sindromul autoimun multiplu

celule piele vitiligo

Sindromul autoimun multiplu o consta in aparitia a 3 sau mai multe afectiuni autoimune distincte la un singur pacient. In cazul acestui sindrom pacientii adesea au cel putin o afectiune dermatologica precum vitiligo sau alopecia areata. In multe cazuri ale sindromul autoimun


0 comentarii Citeste

Pagini

Subscribe to Info