Studii

Este posibil ca unele medicamente pentru psoriazis și artrită psoriazică să ajute în tratamentul vitiligo?

vitiligo apremilast otezla

Cu trecerea timpului, petele vechi de vitiligo devin din ce in ce mai greu de tratat. De aceea am fost surprins să citesc despre succesul unei femei de 52 ani ale cărei pete vechi de 20 ani s-au repigmentat in urma unui tratament cu un medicament pentru psoriasis si artrită psoriazică. Cazul a fost raportat de o echipa medicală din Statele Unite formată din Sara Huff și Lorie Gottewald de la Universitatea Toledo din Ohio.


0 comentarii Citeste

Proteina HSP10i

HSP70i

Cercetatorii de la Universitatea Loyola din Chicago au dezvoltat o proteina modificata genetic cu potential in remedierea efectelor vitiligo la soareci. Efecte similare au fost observate si asupra unor mostre de tesut uman. Grupul de cercetatori, condusi de dr. Caroline Le Poole au descris proteina modificata genetic in publicatia medicala "Science Translational Medicine".


5 comentarii Citeste

Vitiligo si culoarea ochilor

culoare ochi

Am pomenit despre Dr. Richard Spritz in urma cu cativa ani, atunci cand s-a lansat intr-un proiect de studiere a genomului (ADN-ului) unui numar foarte mare de pacienti cu vitiligo. In calitate de director al programului de genetica umana al Universitatii din Colorado, Richard Spritz


1 comentariu Citeste

Studiu comparativ al nivelurilor de oxidanti si antioxidanti la pacientii cu vitiligo activ si inactiv

antioxidanti vitiligo

"Mecanismele patogene ale vitiligo nu au fost inca clarificate in totalitate. Una din ipotezele patogenezei vitiligo este cea a stresului oxidativ. Faza activa a bolii este definita pe baza aparitiei de noi leziuni in ultimele 3 luni iar cea stabila pe baza absentei leziunilor noi in ultimele 6 luni.


1 comentariu Citeste

Transferul autolog de melanocite prin grefare epidermala in cazul petelor de vitiligo pe buze

Tratamentele medicale sunt adesea ineficiente pentru petele de vitiligo de pe buze, in principal datorita lipsei foliculilor de par. Transferul de melanocite sau de piele purtatoare de melanocite printr-o procedura chirurgicala ar putea reprezenta solutia pentru repigmentarea zonei.


13 comentarii Citeste

PUVA (psoralen UVA) vs. nbUVB (ultraviolete de tip B, banda ingusta)

Desi exista numeroase tratamente pentru vitiligo, nici unul nu functioneaza unanim pentru toti pacientii. Fototerapia PUVA (psoralen+UVA) si-a dovedit de-a lungul vremii eficienta insa terapia cu UVB de banda ingusta castiga teren ca optiune terapeutica sigura si eficienta.


33 comentarii Citeste

Tratament cu nbUVB (311nm) pentru copii

Raportam experienta noastra in tratarea cu nbUVB a copiilor afectati de vitiligo. Am studiat 10 copii italieni de rasa caucaziana (sase baieti, patru fete cu media de varsta de 9.7 ani +/- 2.67 ). Durata medie a tratamentului a fost de 5.6 luni, frecventa de trei ori pe saptamana in zile neconsecutive.


13 comentarii Citeste

Evaluarea activitatilor de inducere a dezvoltarii melanocitelor ale extractului uman de placenta

Eficacitatea extractelor placentare umane cu activitate biologica (de exemplu inducerea repigmentarii in vitiligo) este tinta unor critici aprige in special datorita lipsei experimentelor la nivel celular. Luand in considerare incidenta cazurilor de vitiligo se justifica un studiu amanuntit al acestor extracte.


0 comentarii Citeste

Eficienta cremei pimecrolimus 1% (comercial Elidel) la pacientii adulti cu vitiligo[extrase]

elidel vitiligo

Intr-un studiu anterior efectuat pe pacienti adulti cu vitiligo, crema pimecrolimus 1% a fost raportata ca avand o eficienta similara cu cea a clobetasolului propionat 0.05%.

METODA: 20 de adulti caucazieni cu vitiligo simetric (predominant pe extremitati,


14 comentarii Citeste

Ouch, PUVA

soare vitiligo

Intr-un studiu recent, cercetatorii Departamentului de Dermatologie al Universitatii din Ulsan, Korea au evidentiat efectele adverse ale fotochemoterapiei (PUVA) folosita accidental in exces pentru tratarea bolilor de piele. In afara efectelor predictibile precum eritemul


3 comentarii Citeste

Pagini

Subscribe to Studii