Transferul autolog de melanocite prin grefare epidermala in cazul petelor de vitiligo pe buze


tratament chirurgical vitiligoTratamentele medicale sunt adesea ineficiente pentru petele de vitiligo de pe buze, in principal datorita lipsei foliculilor de par. Transferul de melanocite sau de piele purtatoare de melanocite printr-o procedura chirurgicala ar putea reprezenta solutia pentru repigmentarea zonei.

obiectivul: verificarea eficientei transferului autolog de melanocite prin grefare epidermala.

metoda: 26 bolnavi de vitiligo (20 femei si 6 barbati), intre 13-43 ani, cu un total de 31 de buze afectate au fost inclusi in studiu. Un strat subtire de piele a fost prelevat de pe coapsa si transferat in zona receptoare. Pansamentele, impreuna cu grefa au fost indepartate in ziua a 8-a. Pacientii au primit apoi foto-chemoterapie timp de 6 saptamani.

rezultate: repigmentare completa la 27 din cele 31 de buze incluse in test (87%), deci la 23 din 26 pacienti (92%). Complicatiile observate au fost hiperpigmentarea la 12 dintre buze si reactivarea herpesului la un pacient.

concluzia: Transferul autolog de melanocite este o optiune terapeutica eficienta pentru vitiligo stabil pe buze. Interventia este cosmetic acceptabila si nu are lor cheratinizarea, o problema adesea asociata grefarii epidermale.

 

Studiu al institutului de dermatologie si venerologie din Chandigarh, India


Publicat de admin | 16 August 2008, 17:41

Comentarii

imaginea utilizatorului adi

Am citit pe undeva pe net nu mai stiu saitul ...ca o solutie ar fi tatuare permanenta..e adevarat?

imaginea utilizatorului gaby

:Dtatuajele..e cea mai mare prostie!!!! nu am auzit de asa ceva...nici un medic nu mia vorbit despre asa ceva...si apropo nu am auzit pe nimeni sa zica k a avut boala si acum nu mai are...cred k nu se poate vindeca doar stopa sa nu mai creasca petele...

imaginea utilizatorului ana

mda......si cand ati scris articolul nu vati gandit sa spuneti si o clinica sau daca daca gasim una in tara.......

imaginea utilizatorului chrissy

gaby, eu am vitiligo de 14 ani; dupa mai multe tratamente, m-am resemnat si in final,am incercat si tatuajul permanent pentru a masca... si a mers destul de bine pe picioare; ma duc la salonul de machiaj permanent o data la 3 ani si sunt foarte multumita.

imaginea utilizatorului cristina

cum se numeste cabinetul la care ai facut tatuaj? vreau si eu!!!<br />astept raspuns pe mail: tgcristina@hotmail.com<br /><br /><br />multumesc

imaginea utilizatorului nelly

Buna si eu am vitiligo de la 12 ani si am fost la mai multi medici si nimik...acum am 20 de ani si am mers la un dermatolog de la care am primit acum un tratamen (o zis k acuma o aparut) numit VITIX .Contine pilule(30 buc) din care iei unu pe zi si gel cu care te faci pe petele albe...trebuie luat 6 luni si daca in timpul acesta nu se mai vad asa albe si apar pete de culoare in zona aceea alba atunci trebuie luat 2 ani,si poate reface zonele afectete pana la 90%.rezultetele depind....sper sa fie bun

imaginea utilizatorului ionut

foloseste cineva viticolor in acelasi timp cu vitix ?

imaginea utilizatorului dana

si unde putem gasi Vitix?si eu am vitiligo(20 ani)...am descoperit cam de o luna...am o singura pata pe barbie

imaginea utilizatorului cristi

vitix gel 125 ron si capsule la 75 ron am gasit la farmacie langa mine...sunt 9 farmacii in zona si preturile variaza fff mult..... cauta la mai multe si daca gasesti un pret ma bun te rog sa ne scrii si noua.

imaginea utilizatorului Gabriel

super , dar nu sunt sanse sa recidiveze sau sa iasa in alta parte a buze unde nu aveam inainte??<br />si unde se pot face astfel de tratamente?

imaginea utilizatorului Catalina

[quote name="chrissy"]gaby, eu am vitiligo de 14 ani; dupa mai multe tratamente, m-am resemnat si in final,am incercat si tatuajul permanent pentru a masca... si a mers destul de bine pe picioare; ma duc la salonul de machiaj permanent o data la 3 ani si sunt foarte multumita.[/quote]<br />Buna<br /> Imi poti spune une anume faci tatuajul? Multumesc!

imaginea utilizatorului marian elvis

Salut si eu am vitiligo de la 8 anii si am 24 ,am facut chimioterapie si vad rezultate de pigmentare ,chimioterapia am facuto din alte motive,m'ar interesa si pe mine tatuajul chrissy .multumesc 

imaginea utilizatorului marian elvis

Salut si eu am vitiligo de la 8 anii si am 24 ,am facut chimioterapie si vad rezultate de pigmentare ,chimioterapia am facuto din alte motive,m'ar interesa si pe mine tatuajul chrissy .multumesc 

Adaugă comentariu nou