Folosirea steroizilor topici in tratamentul copiilor cu vitiligo


vitiligo copiiCativa medici de la universitatile din Toronto si Ontario,Canada au incercat sa descrie rezultatele clinice si siguranta reprezentata de tratamentele cu corticosteroizi la copii cu vitiligo. Astfel au fost analizate retrospectiv datele de laborator ale 101 copii cu varste intre 0-18 ani care au urmat tratamente cu corticoseroizi de putere medie si mare. Din cei inclusi in studiu 64% (45/70) au prezentat o oarecare repigmentare, 24% (17/70) nici o modificare si la 8 din cei 70 (11%) s-a observat o inrautatire a starii initiale.


Efecte secundare locale au aparut la 26% dintre pacienti in termen de 81 ± 41 zile. Nivelul cortizolului (hormon al glandei corticosuprarenale) era anormal la 29% dintre pacienti si doi dintre copii au primit diagnosticul de supresie adrenala indusa de steroizi. Copii la care s-au inregistrat niveluri normale si anormale de cortizol nu erau diferiti prin sex, varsta, puterea corticoidului folosit sau factori genetici. Totusi, copii cu vitiligo in zona gatului si capului au fost de 8.36 ori mai predispusi la a manifesta un nivel anormal de cortizol comparativ cu cei care erau afectati in alte zone. Studiul concluzioneaza ca steroizii cu aplicare topica sunt eficienti la copii cu vitiligo DAR pot fi asociati cu absortia sistemica.

 

date extrase din studiul
"High-potency steroid use in children with vitiligo: A retrospective study"
Jennifer Kwinter, BAa, Janice Pelletier, MD, FAAPb, Amina Khambalia, MScc, Elena Pope, MD, MSc, FRCPCc
Ottawa and Toronto, Ontario, Canada, and Boston, Massachusetts


Publicat de admin | 16 August 2008, 13:31

Comentarii

imaginea utilizatorului iulia

am 16 ani si am vitiligo de la 12 e rau dak fac imi cumpar banda uvb?imi poate afecta altceva?

imaginea utilizatorului Georgeta Izak

am o fetita de 4 ani si cred ca are vitiligo deoarece i-a aparut la degetele piciorului stang;ma sfatuieste cineva ce sa fac?

imaginea utilizatorului loredana

am o fetita de 12ani si ia aparut de 3ani pete am fost cu ea la cluj si la satu mare la o asistenta care se ocupa cu tot felul de tratamente naturiste incepe sa se repigmenteze au aparut multe puncte nu stiu ce sa mai incerc ca sa scape mai repede dati-mi un sfat

imaginea utilizatorului Simion Florina

Am un baietel de 8 ani,dupa expunerea la soare si bronzarea fetei am observat pe un obraz 2 pete cat o unghie(in acele locuri pielea nu s-a bronzat).Va rog sa-mi spuneti ce ar fi de facut.

imaginea utilizatorului felicia

eu am vitiligo ma sfatueiste cineva cu ce se trateaza?

imaginea utilizatorului mihaela

va sfatuiesc sa mergeti la un medic specialist in dermatologie ba chiar la mai multi medici,deoarece e posibil sa va faceti griji degeaba asupra petelor albe aparute pe corp.

imaginea utilizatorului tacalie

am varsta de 16 ani si am vitiligo pe maini, la ochj ,gura si urechi.este foarte greu deoarece am varsta pe care o am si mie greu sa ma integrez .va rog daka poate sa ma ajute cineva cu un tratament sa mil recomande.

imaginea utilizatorului anka

a folosit cineva banda uvb ?da rezultate?

imaginea utilizatorului catalin

Cel mai recomandat tratament pentru repigmentare este cel cu lampa nUVB. Intra pe forum (vitiligo.ro/forum) si vei gasi mai multe optiuni de tratament si sfaturi de la persoane care le-au folosit.

imaginea utilizatorului Romulus

Multi se intreaba daca lampa poate afecta altceva. Ceea ce poate face rau lampa este ca folosita necugetat produce aceleasi arsuri pe care le produce si soarele. Aceste arsuri pot degenera in plagi care in final pot da cancerul de piele. REPET DOAR DACA NU ESTE FOLOSITA CORESPUNZATOR CONFORM INSTRUCTIUNILOR. Multe persoane utilizeaza creme pe baza de corticosteroizi sau hidrocortizol (care pot da efecte secundare deoarece intra in sange la nivel capilar) si imi spun ca au optat pentru creme pentru ca lampa ar putea sa dauneze la altceva, dar face bine la piele. Sa nu mai vorbim de pastile ciudate care solocita ficatul. FIECARE E LIBER SA FOLOSEASCA CE METODA VREA. INFORMATI-VA BINE

imaginea utilizatorului Linda

Fetita mea are 5 ani si am descoperit ca are vitiligo de la3ani jumate.Stie cineva ceva despre crema vitises de la sesderma?

 

Adaugă comentariu nou